Enterijer - Uređenje doma

Ljupke i šik kuhinje u zelenim nijansama

Zelena boja u poslednje vreme dobija na važnosti.

Sve je češći izbor pri dekoru enterijera, pre svega jer nas vraća prirodi i njenim lepotama. Tako ljupka i umirujuća, zelena boja unosi svežinu u prostor, čineći ga prozračnijim. Lagana je za korišćenje i može postati deo svih stilova uređenja. Potrebno je da odaberete svoju omiljenu nijansu, a to može da bude težak zadatak jer su sve predivne. Danas vam predstavljamo ljupke i šik kuhinje u zelenom tonu.

Ako ne posedujete malu zelenu oazu u svom okruženju u vidu makar male terase, zelena kuhinja može da vam posluži kao dodir prirode. Živahna i vedra, zelena kuhinja je uvek u trendu, bilo da ste odabrali lovački zelenu, pastelne nijasne ili neku svetlu varijantu. Smaragdni i tirkizni tonovi su posebno magični, jer prostor čine inspirativnim i elegantnim.

Sve nijanse zelene boje se savršeno slažu sa belim detaljima i belom podlogom. Takođe, zelena boja rado prihvata drvene nijanse, žute i narandžaste, pa čak i crne detalje. Ako želite smireniji izgled u svojoj kuhinji, pronađite lep kontrast u paleti sivih tonova, a sa zlatom, mesingom i bakrom možete dodati sofisticiranu notu svojoj kuhinji.

GDE KORISTITI ZELENU BOJU?

Najočigledniji izbor su zidovi, u vidu tapeta, pločica ili prefarbani u željenoj nijansi. Druga opcija su kuhinjski ormarići, kao i ostrvo na sredini kuhinje. Postoji i treća opcija u vidu detalja, ako vam je zelena boja ipak previše intenzivna. U tom pogledu zelene zavese na prozorima, tepisi, umetnički iskazi na zidu, nasloni visećih stolica i slični detalji, mogu da oslobode zelenu magiju.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group