Stara kuća postaje moderan porodični dom

Retko se može sresti kuća koja izgleda kao da je skinuta sa naslovnice naprestižnijih svetskih časopisa.

Kuća stara pola veka transformisana je kako bi postala udoban porodičan dom za višečlanu porodicu. Unutar ove lepotice pažnja je posvećena svakom detalju, svi prostori su tretirani kao holistička celina i svaki nivo je detaljno ispitan kako bi postavio standarde besprekorne funkcionalnosti. Svi predmeti su ovde detaljno planirani i rađeni po meri – od rezanog kamena do detalja stolarije, nameštaja i tekstila.

Ulazni deo i prvi sprat su prostrani i dobro osvetljeni, sa licem od prirodnog kamena i podom od granita. U ovom nivou kuće nalazi se dnevni boravak, trpezarija, kuhinja i toalet. Svi prostori su tretirani s pune pažnje, a to se posebno vidi u prostranoj kuhinji koja je planirana sa savršenom simetrijom. 

U kuhinji, velika staklena vrata vode do natkrivene pergole i dobro opremljene spoljne kuhinje. Još jedan izlaz u impresivnu baštu je kroz dnevnu sobu, gde porodicu čeka dnevna soba na otvorenom. Staklena vrata omogućavaju optimalan pristup bašti u kojoj se nalaze velike drvene ljuljaške, voćke i naravno - veliki bazen.

Međuspratni nivo, gde se nalaze porodični ugao, dečije sobe i gostinska soba, služi kao centralna strateška osovina koja gleda na različite delove kuće. U centru porodičnog kutka, koji služi kao mesto okupljanja, nalaze se zeleni drveni komad nameštaja, stočići na mekom tepihu i mekani somotski nameštaj. Dečije sobe su dizajnirane u delikatnim skalama boja i opuštajućim pastelnim nijansama.

Ne smemo zaboraviti da pomenemo i poseban deo kuće koji obuhvata veliku spavaću sobu, teretanu i kancelariju. Spavaća soba je planirana u savršenoj simetriji koja daje harmoniju i osećaj mira i spokoja, dok kancelarija predstavlja dobro osvetljen, prijatan prostor za rad koji karakterišu velika staklena vrata. 

Slobodno se, dakle, može reći da ovaj dom sada ima sve, a najviše - puno mesta za odmor i uživanje svih članova porodice. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group