Napravite sami Uskršnje drvo (i obradujte kuću & baštu)

Fenomenalna stvar u vezi ovog jednostavnog a tako efektnog Uskršnjeg drvceta jeste ta što ono savršeno “pasuje” ne samo dnevnom boravku, već svojim granama emituje prazničnu atmosferu i van zidova kuće.

Naravno, ovo prvenstveno važi za sve one koji imaju mogućnost da se ovog Uskrsa pozabave i dekoracijom bašte a ne samo stana. Priznaćete da je upravo ona, bar kada je ulepšavanje u pitanju, nekako uvek u drugom planu, posebno kada nam (kao što je to slučaj ove godine) ni vremenske prilike baš ne idu na ruku.

Bilo kako bilo, Uskršnje drvo je jedan od neizostavnih detalja kojim trebate obogatiti svoj dom u vreme najvećeg hrišćanskog praznika. Pravi porodični “zadatak” za čiju izradu će vam biti potreban sledeći materijal:

  • teška staklena vaza

  • grane drveća

  • šuplja (lažna) uskršnja jaja

  • ukrasna traka

  • lepak

  • mali ukrasni cvetovi

  • male (raznobojne) uskršnje bombonice

Najpre se pozabavite detaljima te svako jaje dekorišite na najlepši mogući način: odaberite omiljenu boju u svim mogućim nijansama ukoliko želite da drvetu date nešto primereniji, klasičniji izgled. Pastelne boje su već godinama unazad apsolutni hit – budite sigurni da sa njima ne možete pogrešiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Brown (@eatmyhat1)

Za sve one koji vole šarenilo u svim mogućim varijantama savetujemo samo da puste mašti na volju i uživaju u svojim najluđim idejama. Ukrasnom trakom obmojtate svako jaje i zalepite tako da može elegantno da visi sa grančica. Pritom, ne obraćajte pažnju na dužinu ukrasne trake – ona može dati jako lep šmek čak i onda kada nije u apsolutnoj harmoniji sa celokupnom atmosferom.

Male ukrasne cvetiće zalepite tako da budu u podnožju jajeta, ili i tu poslušajte svoj feeling pa ih rasporedite po jajetu onako kako želite. Jednom kada ste završili umetnički deo priče, vreme je da se prebacite na onaj “teži” i to upravo zbog same vaze koja jednostavno mora biti dovoljno teška kako bi izdržala grančice kojima ćete je napuniti.

Najpre u nju položite bombonice koje ste kupili (opet, nadamo se, u svim mogućim bojama i veličinama) a u njih zatim pobodite grančice i rasporedite ih tako da idu u svim mogućim pravcima. Na kraju vam ostaje samo da na iste te grančice lepo rasporedite prethodno dekorisana jaja i vaš posao je gotov!

Kao što smo već rekli, Uskršnje drvce je idealno za dnevni boravak, predsoblje ili trpezariju ali se podjednako dobro može uklopiti i u eksterijer, posebno ukoliko u svojoj bašti imate tek niklo, maleno drvo neke voćke (ili neki mali četinar, što da ne!) na koji isto ovako možete rasporediti jaja i oživeti dvorište u sekundi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group