Želite ženstveniji enterijer? Ne brinite, imamo savete koji će vam u tome pomoći!

Da li ste se nekad zapitali - šta je to "ženstveniji" enterijer?

Ženstvene enterijere karakterišu obline i dekorativan, pažljivo pozicioniran nameštaj savršeno usklađen sa toplim, mekim tonovima a sve u cilju stvaranja nežnog i prirodnog toka u prostoriji. Lako je stereotipno misliti da je ružičasta jedina ženska boja koja bi dobro funkcionisala u ovakvom enterijeru - svi topli, meki tonovi pomažu u stvaranju ženstvenog enterijera. Pomislite na losos roze, topli koral, zlato i puno neutralnih nijansi - sve su ovo boje koje pomažu da dom deluje girly.

Ali, nemojmo opet robovati nametnutim stereotipima. Ovaj ženstveni stil je otvoren za sve polove i sfere života. To je svestran, dopadljiv i prekrasan trend koji se može prilagoditi svakom domu. Da biste ga postigli, neophodno je da startujete sa nešto smelijim bojama. Ženska estetika možda naginje toplim, prigušenijim tonovima, ali to ne znači da i dalje ne možete istraživati i biti hrabri sa drugim bojama.

Tamnija ružičasta i živopisna ljubičasta mogu funkcionisati jednako dobro kao i vaši pastelni, neutralniji tonovi. Najbolje je koristiti svetlije tonove kao akcente na mekoj paleti. Primera radi, oni se lako mogu dodati u vidu mekanog nameštaja i raznih svetlucavih ukrasnih dodataka, što će automatski uneti dašak ženstvene energije u vaš prostor.

Udoban dnevni boravak u pastelnim ženstvenim nijansamaphoto: shutterstock

Iako vam pojam "ženstveno" možda zvuči previše urbano, podsetićemo vas na lepotu tradicionalnih materijala i metala koji svakako zaslužuju ozbiljnije razmatranje kada je opremanje enterijera u pitanju. Ogledala sa kristalima, pozlatom ili mermerni dodaci samo su neki od dobro poznatih materijala povezanih sa ženskim sobama. Oni mogu dodati taj konačni dizajnerski šmek koji dugo priželjkujete.

Brušeni mesing, beli metal i brušeni hrom su takođe veoma pogodni metali za ženstveni enterijer. Nekoliko detalja od brušenog mesinga u slavinama ili prekidačima stvaraju zaista sofisticiran i luksuzan izgled. Da budemo precizniji, brušeni hrom je najsvestranija metalna završna obrada koju možete imati u svom enterijeru, dok beli metal pomaže da se zadrži neutralnost u celoj kući. 

Ženstveni dizajn enterijera zahteva izrazito osvetljenje kako bi stvorio zapanjujuću fokusnu tačku, istovremeno odražavajući spokojno i lepo okruženje. Birajte klasične svetiljke sa bezvremenskim mesinganim detaljima koji će savršeno funkcionisati sa drugim metalima u prostoru, a zatim ih kombinujte sa neutralnim i toplim bojama za osećaj kohezije.

Udobna spavaća soba u toplim bojama koje pomažu u stvaranju ženstvenijeg osećajaphoto: shutterstock

I na kraju - ne zaboravite: teksture su ključ uspešnog dizajna ženstvenog enterijera! Jednostavan način da osvežite svoj dom je pregled trenutnih šara i tekstura. Muške sobe imaju tendenciju da se opredele za tkanine sa kariranim detaljima i smelim prugama, dok će cveće, botanika, damast i mali geometrijski uzorci delovati fenomenalno u ženstvenim prostorima.

Teksture koje se koriste u celom prostoru takođe će pomoći da se odredi ukupan „osećaj“ sobe. Kombinacija tekstura će dodati i dubinu i toplinu u prostoriju. Za teksture sa ženstvenim dodirom potražite pamuk, svilu, somot, lan i kašmir a zatim ih maksimalno prikažite u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. 

Ženstveni enterijer je sofisticiran, lagan i prozračan. Kombinujte gore navedeno da biste pomogli da ovaj popularni stilski trend lako teče iz sobe u sobu.

Primer ženstvenog enterijera dekorisanog pastelnim nijansamaphoto: shutterstock

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group