Prolećno zelenilo za svaku prostoriju u vašem domu

Na samom pragu prolećne sezone, ono čemu se najviše radujemo su svakako opojni mirisi cveća i zelenila.

Osim što dobijate priliku da više vremena provodite van kuće i uživate u prelepom prolećnom vremenu u svom vrtu, imate mogućnost i da u svoj dom unesete pregršt zelenila. Ako su vam tokom zime nedostajali zeleni tonovi, na početku proleća možete svakoj prostoriju u svom domu da poklonite živahan izgled baš uz pomoć zelenih biljaka.

Pre svega treba da donesete odluku o tome da li želite prirodno ili veštačko zelenilo. Svakako ako želite da vaš dom zaista osvežite vaš izbor bi trebale da budu prave biljke. Veštačko zelenilo nasuprt njima jeste trajnije ali ne i ekološki prihvatljivo. Zatim, treba da odabrete prostoriju u svom domu kojoj želite uz pomoć zelenila da date dodir proleća. Zelenilo u saksiji će se lepo uklopiti u gotovo svakoj prostoriji jednog savremenog doma – od njegovog ulaznog dela, preko dnevne sobe, kuhinje pa sve do spavaće sobe.

Lep zeleni aranžman možete postaviti na središnjem delu vašeg trpezarijskog stola, a takođe njima možete i ukrasiti vaš kamin ili konzolni sto u prostoru. Prozorske daske vas željno pozivaju da ih okitite veselim puzavicama, kao i okvir vašeg kreveta naročito ako ima ram iznad sebe. Loza je posebno aktuelna u poslednje vreme kada je uređenje enterijera u pitanju, jer daje vrlo egzotičan izgled prostoru u kom se nalazi. Potrebno im je obezbediti mesto za penjanje ili im dozvoliti da slobodno padaju sa visećeg položaja odnosno sa polica.

Zelenilo po izboru možete držati u različitim korpama, saksijama, kofama, kantama i vazama koje se slažu sa stilom koji se proteže kroz vaš dom. Date posude možete dodatno ukrasiti detaljima poput kanapa, grančica, šišarki i drugih plodova iz prirode. Takođe možete iskoristiti i lepe ukrasne trake kako bi ih učinili vidljivijim u prostoru. A osim lepe estetike koju bez sumnje zelenilo donosi jednom domu, ono vam obezbeđuje i preko potrebnu svežinu i čist vazduh u zatvorenom prostoru.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group