Praznična dekoracija: 6 DIY ukrasa za najlepšu i ekološki prihvatljivu jelku

Novogodišnji i božični praznici su „Its the Most Wonderful Time Of the Year“, što kaže klasična božićna pesma Endija Vilijamsa.

Međutim, to je istovremeno i period u godini kada trošimo najviše novca. Jer što se Božić bliži, naš entuzijazam raste, ali u isto vreme i potrošnja materijalnih dobara. Pokloni, papir za umotavanje, čestitke, ukrasi koje ste videli u izlogu i kupili, a da van baš nisu bili potrebni, obilje hrane i pića za božićne porodične trpeze i lista se ovde ne završava...

Naravno, prekomerna potrošnja primećena za praznike ne utiče samo na naše džepove, već ima i ogroman uticaj na životnu sredinu. Tipično je da se nivoi otpada povećavaju za 25-30% širom sveta za vreme praznične sezone. Veliki deo ovog otpada sastoji se od ambalaže u kojoj su se nekada nalazili ukrasi koje smo kupili, papir za pakovanje i ostaci hrane. Sve ovo završava na deponijama koje izazivaju zagađenje vazduha, zemljišta i hiljadu drugih ekološka problema. To, naravno, ne znači da morate da zaboravite na kupovinu, već da  razmislite o svojim stvarnim potrebama.

Međutim, što se tiče dekoracije, u nastavku ćete videti kako možete da napravite održive, niskobudžetne i DIY ukrase da biste napravili najupečatljiviju, mini obnovu u dekoraciji vaše jelke. Jer, kao što znate, detalji čine razliku. 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group