Mali tirkizni detalji za savršen dekor savremenog doma

Tirkizna je vrlo lepa i zaista moćna boja.

Ona predstavlja zanimljivu kombinaciju zelenog i plavog tona, ali zapravo ima svoj sopstveni karakter i ne duguje mnogo ni jednoj od njih. Ako se pravilno koristi u prostoru zaista može promeniti izgled jednog doma i doprineti njegovom šarmantnom izgledu. Kako bi primenili tirkiznu boju u svom životnom prostoru nisu vam čak ni potrebni krupni komadi nameštaja u ovom tonu, niti kompletni zidovi opisani njime. Dovoljni su zapravo mali tirkizni detalji strateški pozicionirani.

 

Ukoliko imate trpezarijski prostor dizajniran u neutralnom koloru, tirkizna boja može biti predivan dodatak koji će probuditi sliku koju svakodnevno gledate. Vaza sa cvećem ili korpa sa voćem može vam poslužiti u ove svrhe. Takođe za malo smeliji potez možete potražiti luster sa tirkiznim sjajem ili stolice sa presvlakom u ovoj boji. Ako pak u trpezariji imate lepu klupu za ručavanje dekorativni jastuci u tirkiznom koloru mogu biti fantastičan dodatak.

Kada zakoračite u svoju dnevnu sobu i tamo na mnogo mesta možete iskoristiti tirkiznu boju - dekorativni jastuci, zavese, podne prostirke kao i lepe stone lampe samo su neki od detalja koji vam se nude. Zidna umetnost je takođe vrlo lep izbor kada poželite da uz pomoće tirkizne boje istaknete specifičan plažni stil.

Ako se odlučite da ovu boju koristite u svojoj spavaćoj sobi, zahvaljujući njoj možete da istaknete lepotu vaše uzglavlja ili da se opredelite za posteljinu u tirkiznoj nijansi, koja će vam buđenje učiniti čarobnim. Jednom kada se zaljubite u ovaj ton, primetićete kako sa sitnih detalja sa sve više entuzijazma prelazite na krupnije komade nameštaja i veće površine na zidu okupane tirkiznom nijansom.

Ž.J.

Izvor: Homedit

Foto: Pinterest

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group