Enterijer - Dekor

Magične božićne dekoracije prozorskih okvira

Uzbuđenje raste kako se sa svakim novim danom približavamo božićnim i novogodišnjim praznicima.

Verovatno ste do sad ukrasili svaki pedalj vašeg doma veselim vencima, grilanda, ukrasnim kuglama i figurama Deda Mraza i Sneška Belića. Ukrašavanje jelke je ritual koji se ne preskače, ako i dekor ulaznih vrata, prostora iznad kamina i trpezarijskog stola. Ali ako želite da vaša dekoracija povodom praznika bude kompletna, predlažemo da se osvrnete i na svoje prozore. Njih možete iskoristiti kao predivno platno za oslikavanje i isticanje vaših najdragocenijih ukrasa.

DEKOR PROZORA

Božićne lampice su posebno popularne kada je ukrašavanje prozora u pitanju. Sa njima je vrlo jednostavno stvaranje različitih obrisa poput kontura jelke, što će spolja gledano učiniti da vaša unutrašnjost deluje vrlo zanimljivo. Lampice oko prozora možete da zakačite i sa spoljne strane pri čemu će zaista skrenuti pažnju na vaš dom. Stil kojim se možete poslužiti pri dekoru prozora svakako varira od stila koji se proteže kroz vaš dom, a među najpopularnijim su vintage, boho, farmhouse i skandinavski. Ako celoj priči dodate zelenilo, ukrasne kugle i figure, stvorićete vrlo privlačan prikaz koji će vam biti zadovljstvo da gledate.

OSLIKAVANJE PROZORA

Vrlo atraktivna ideja kojoj se sve više ljudi okreće je slikavanje prozora nekim božićnim motivima. Po vašoj želji to mogu da budu jednostavni oblici poput pahulja ili zaista predivan pejzaž koji uključuje zimsku idilu u vidu snežnog brega, dece na snegu sa sankama, borove šume i sl. Pri dekoru prozora na ovaj način možete koristiti šablone od kartona i sprej u beloj boji, ili se postužiti četkicom i akrilnim bojama kako bi stvorili zaista unikatan prizor.

Zavirite u našu galeriju i potražite svoju inspiraciju pri dekoru vaših prozorskih okvira povodom Božića.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group