Enterijer - Dekor

Dekoracije od medenjaka - galerija ideja

Kućice od medenjaka, božićna drvca, ukrasi za jelku - od medenjaka možete stvoriti prava čuda.

Kako da ih napravite sami i šta vam treba? Evo najzanimljivijih ideja i najlepših božićnih ukrasa od medenjaka.

Kuća od medenjaka

Ovo je jedan od najefikasnijih božićnih ukrasa od medenjaka. Za pravljenje kućice treba vam pre svega tanko testo od đumbira od kojeg smo izrezali zidove i krov kuće. Ako ne znate kako izmeriti elemente, koristite gotove kalupe. Testo se u kalupima peče 8-10 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Pečeni elementi su zalepljeni zajedno sa glazurama pripremljenim na osnovu belanaca (oni su prirodno „lepak“ koji će zadržati strukturu). Kad se osuši, ostaje nam samo da ukrasimo kuću od medenjaka. Možete koristiti sve što želite! Šarene glazure, čokoladne prelive, sušeno voće i orahe - pa čak i slatke bombone. Svi trikovi dozvoljeni su u ukrašavanju kuće od medenjaka.

Novogodišnja jelka

Ova ideja za ukrašavanje medenjacima će se svideti onima koji nemaju strpljenja da lepe i dekorišu sve elemente kućice. Dekorativno božićno drvce je definitivno lakše i brže napraviti. Jednostavno ispecite zvezde od medenjaka u nekoliko različitih veličina i lepite ih glazurom. Gotova božićna drvca mogu se dodatno posipati šećerom u prahu, što im daje zimski karakter.

Viseći ukrasi od medenjaka

Pečeni božićni medenjaci takođe su odlični kao božićni ukrasi ili kao elementi za ukrašavanje stola. Da biste ih zakačilili bilo gde, samo vam je potreban komad ukrasne vrpce ili svečana bela i crvena traka. Biće lakše napraviti malu rupu na medenjaku pre nego što stavite posudu u rernu.

Zanimljive ideje pogledajte u galeriji fotografija!

foto:claudia.pl

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group