Dekoracija enterijera bez velikih troškova: zvuči neverovatno ali je moguće!

Da biste maksimalno iskoristili svoj budžet za dekoraciju doma, odustanite od stvari za jednokratnu upotrebu...

Emisije ili novinski članci o uređenju doma uglavnom se svode na brzo uzbuđenje trenutno transformisanih prostora. To svakako može biti zanimljivo za gledanje, ali za mnoge od nas dekoracija kuće nije nešto što se dešava preko noći. Ali, šta raditi u situaciji kada naš kućni budžet jednostavno ne može da isprati sve te trendove?

Za početak, evo malog trika: dodirnite ono što volite. Određivanje vašeg ličnog osećaja za stil i sastavljanje liste stvari koje volite može da smanji "nesreće" u dekorisanju. Ako tačno znate šta volite (i imate beskrajne liste želja i ideja koje to dokazuju), već ste korak ispred. Ako ne, zaustavite se sa uzaludnim trošenjem i posvetite svoju energiju istraživanju onoga što volite.

Razmislite dva koraka unapred. Isplati se imati strategiju: Ne možete da priuštite sto za kafu koji zaista želite? Umesto toga koristite par jeftinijih bočnih stočića — kada kupite taj sto za kafu, bočni stočići se mogu koristiti u neke druge svrhe, na primer kao noćni ormarići.

Izaberite nameštaj u neutralnim bojama koje se lako slažu sa već postojećim stilom, tako da možete menjati stvari iz sobe u sobu po potrebi. Kupite nameštaj za dečiju sobu koji bi mogao da odgovara i odraslima. Ideja je kupovati stvari koje su multifunkcionalne, što je posebno dobar trik za sve one koji žive u malim stanovima.

Steknite naviku da prvo mislite na staro i besplatno. Pronalaženje lokalnih prodavnica starina i antikviteta kao i online kupovina je odličan način da opremite svoj dom uz mali budžet. Nema potrebe da se zamarate tim ludo skupim stolom koji ste videli u nekom salonu nameštaja kada ćete možda moći da pronađete sličan komad po ceni koju možete priuštiti. Uvek vredi pokušati.

Zaustavite ciklus kupovine nameštaja za jednokratnu upotrebu. Ono što vam ne pokazuju ti radovi na poboljšanju doma je ono što se dešava sa "instant" dizajniranim prostorima nakon šest meseci, godinu dana ili više. Činjenica je da će se jeftino napravljene stvari raspasti, ponekad čak i za godinu dana. I šta se onda dešava? Morate ih odložiti, baciti, a na kraju ćete potrošiti više novca na zamenu.

Ako vam nešto zatreba, pokušajte da nabavite besplatno, pozajmite od prijatelja ili rođaka ili kupite rezervni komad koji ćete koristiti dok ne budete mogli da priuštite ono što vam je drago.

Naučite nove veštine i budite kreativni. Ako ste zainteresovani da ručno pravite stvari, zašto ne biste pokušali? Sa osnovnim veštinama šivenja, možete lako i jeftino da napravite nove jastuke za svoje stolice i sofu, porubite zavese i napravite nove krpe, stolnjake i još mnogo toga. Ako šivenje nije vaša stvar, pokušajte da slikate — farbanje komada nameštaja može biti uspešan projekat čak i za „uradi sam“ početnika.

Odabirom sopstvenih tkanina, ukrasa i boja, vaš prostor će izgledati i osećati se kao vi, a ne replika maloprodajnog salona ili stranice iz kataloga.

Nemojte se plašiti da trošite, samo uradite to inteligentno. Ako imate nekoliko visokokvalitetnih komada koje volite i koji odgovaraju vašem stilu, možete podići izgled celog doma, a dobro napravljen nameštaj će svakako trajati i zadržati vrednost preprodaje mnogo bolje od jeftinih stvari. Pre nego što krenete u kupovinu, budite sigurni da imate dovoljno novca za trošenje. Zaduživanje zbog sofe nije vredno truda.

Očistite svoj dom, napravite u glavi sopstvene ideje, prebacite nameštaj iz jedne sobe u drugu, dodajte male akcente i ukrase koji će oplemeniti vaš rom, i obavezno nabavite biljke i sveže cveće — postoji mnogo stvari koje možete da uradite da biste ostali inspirisani i uživali u svom domu, čak i kada ne možete da kupujete.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group