Enterijer - Dekor

Dekor enterijera zahvaljujući vintage bocama

Sigurno ste primetili velike staklene boce u pletenim korpama, u starim italijanskim i francuskim filmovima.

One su te koje krase neki neupotrebljiv ugao u prostoru i daju mu prefinjenu notu. I mada se i danas one koriste za čuvanje vina i drugih tečnosti, uz malo kreativnosti mogu jednom savremenom domu podariti zaista fantastičan izgled. Njihova jednostavnost ih zapravo čini toliko privlačnima, a vintage osećaj koji unose u vaš dom doprinose tome da sa lakoćom skreću na sebe pažnju.

Ako imate nekoliko ovih staklenih boca, poželjno različitih veličina možete ih grupisati i uz nekoliko grančica sa ili bez zelenila, stvoriti vrlo lep dekorativni element na ulazu u svoj dom. Još će zanimljivije izgledati ako iza ovih boca bude ogledalo koje će dovesti do intenzivnijeg prelamanja svetlosti.

Takođe jednu veću staklenu bocu u nešto tamnijem koloru možete postaviti kraj sofe u dnevnoj sobi i ukrasiti je granom sa pupuljcima koja će biti vaš mali dodir prirode u savremenom domu. Osim toga ako ste vešti sa pletenjem ili heklanjem, možete ovu bocu da "obučete" u neko zgodno odelo i na taj način je učinite vašim jedinstvenim dekorativnim detaljem.

Svakako da ove boce mogu da budu vaze za vaše rezano cveće, bilo na sredini trpezarijskog ili stola u dnevnoj sobi. Njihova jednostavnost čini ih idealnim za uklapanje u stilove uređenja kao što je minimalistički i skandinavski, dok svoju stvrhu pronalaze svakako i u vintage i modernim domovima. A budući da se sezona novogodišnjih i božićnih praznika, možete ove boce iskoristiti za pravljenje vrlo zanimljivih lampi postavkom svetlucavih božićnih lampica u njima.

Obzirom da su obično ručno izrađene obe boce se odlikuju zanimljivim oblinama, bojama i malenim mehurićima unutar stakla koji im daju jedinstven efekat. Dno im po želji možete ispuniti šljunkom ili peskom kako bi postale stabilnije dok u se u njima nalaze dekorativni ukrasi po vašem izboru.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group