Enterijer - Dekor

Božićne jelke od šperploče i njihovo ukrašavanje

Godina sa kojom se lagano opraštamo nije bila tipična.

Svakako ni Doček Nove Godine neće biti onakav na kakav smo navikli, u klubu sa prijateljima, na trgu okruženi gomilom ljudi. Ali od svega je najvažnije da imamo mogućnost da sa porodicom provedemo praznike u svom domu, ukrašavajući ga na način koji nam se dopada. Ako u skladu sa netipičnom godinom, koja je na izmaku, tražite i neku neuobičajenu jelku, na pravom ste mestu. Ovom prilikom odabrali smo za vas zanimljive jelke izrađene od šperploče.

Savršene za sve vas koji volite dodir prirode u svom domu na nešto neobičniji način. Takođe ove jelke su idealne za sve oni koji u svom domu možda nemaju dovoljno prostora za postavku velike klasične jelke, ili su u potrazi za dodatnim drvcetom za dečiju sobu ili trem. Kao odgovor na sve ove situacije – jelka od šperploče je vrlo praktično rešenje.

Svakako pored šperploče koja je najlakši komad drveta, možete odabrati i stari komad drveta kom ćete uz malo šmirgle vratiti nekadašnji sjaj i pretvoriti ga u vašu jedinstvenu novogodišnju jelku. Ukoliko se kroz vaš dom protežu minilanistički, skandinavski ili pak rustičan stil ovakve jelke će se u njima osećati kao kod kuće. Njihova veličina zavisi od vaše želje i prostora sa kojim raspolažete, a najinteresantnije su one male koje mogu biti postavljene na sredini stola.

Vaše novogodišnje drvce od šperploče možete ukrasiti na mnoštvo načina. Jedan od njih je da ga okitite jednim ili gomilom božićnih kugli. Drugi je taj da posegnete za svetlucavim lampicama koje će mu dati sjaj, a treći da samu šperploču izrezbarite i stvorite unikatnu jelku. Takođe možete kombinovati ukrase i rezbarije i na taj način kreirati vrlo upečatljiv prikaz.

Najmlađi članovi vašeg domaćinstva mogu vam pomoći pri izradi ukrasa za ovu neobičnu jelku, a ono što ne treba da izostavite je njeno ukrašavanje satenskim trakama, perlama, lizalicama i bombonama. Vašu novu jelku možete ostaviti u njenom originalnom koloru ili je prefarbati u belu ili zelenu boju, koje su tradicionalne boje božićnog drvca.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group