Botanička uskršnja jaja za lep i elegantan izgled stola

Farbanje uskršnjih jaja je tako zabavna tradicija, pa zato ne čudi što uvek tražimo nove načine da ih ukrasimo.

Uradi sam projekat farbanja uskršnjih jaja koji danas delimo sa vama oduševiće najpre sve umetničke duše koje znaju da cene likovnu umetnost, a istovremeno su i veliki ljubitelji cveća. Botanička uskršnja jaja su verovatno jedan od najlepših projekata koji možete izraditi za jedno popodne, a da pritom pustite mašti na volju i budete zaista kreativni.

Za izradu ovih ljupkih uskršnjih jaja trebaće vam:

- kuvana jaja (po mogućstvu bela)

- akrilne boje

- četkica

- dekorativna mahovina

- karton za jaja

Pošto su akrilne boje same po sebi živopisne i dolaze u najrazličitijim nijansama – uvek se možete odlučiti za svoju omiljenu koju možete iskoristiti za bazu odnosno kompletno farbanje jaja. U ovom primeru to je crna akrilna boja koja je, kao što i sami možete videti, prilično efektna i predstavlja idealno platno za dalje kombinacije. Beli, žuti i crveni cvetovi na njoj baš dolaze do izražaja!

Nacrtajte oblike cveća olovkom i obojite ih čvrstim potezima četkice kako bi boja delovala jače a vaši cvetovi uverljivije. Savet je da najpre naslikate sve oblike na svim jajima a da zatim pređete na sitnije detalje za koje će vam biti dovoljni manji, gotovo neprimetni potezi četkice.

Na kraju, ako želite – slobodno koristite lak preko dobijenog botaničkog izgleda. U ovom primeru od te ideje se odustalo jer su jaja poprimila lep mat izgled koji je čitavom projektu dao malo “vintage” vibracije.

izvor: thehousethatlarsbuilt

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group