Zdravlje & Fitnes - Fitness

Zategnite svoju zadnjicu bez odlaska u teretanu

Osećate se poraženo kad god pogledate fotografije devojaka kako slikaju svoje savršeno telo u teretanama?

Nema potrebe za tim. Iako vam odlazak u teretanu i naporno vežbanje u istoj zaista ne predstavljaju zadovoljstvo, prijaće vam saznanje da možete i u opuštenoj atmosferi svog doma dovesti svoj izgled do savršenstva.

Ovom prilikom rešili smo da pažnju posvetimo ženskoj zadnjici, jednom od najčešćih problema za definisanje i dovođenje do željenog izgleda. Uz nekoliko korisnih saveta, zaista ćete biti u mogućnosti da postignete fantastične rezultate. 

Vežbe koje ćemo vam predstaviti imaju pre svega cilj da kompletno zategnu sve mišiće vaših nogu, gluteusa ali i da pozitivno deluju na mišićni sistem duž leđa, kao i onaj u ramenom pojasu. Mišići gluteusa - gluteus maksimus, gluteus medium i gluteus minimum, predstavljaju u osnovi veoma lenje mišiće.

Šta to zapravo znači?

Gluteus je kreiran tako da sav rad koji on može da izvrši i obezbedi nam lepu i čvrstu zadnjicu, prepušta drugim mišićima. Isti naime zahteva direktan, eksplozivan i snažan pokret koji će ga aktivirati. Ljuti ste na svoj gluteus, zar ne? Svakodnevne aktivnosti koje obavljate u toku dana nisu dovoljne da se on podstakne na rad, zbog čega mu i posvećujemo danas pažnju. Osim toga, činjenica da je najugroženija populacija ona čiji je posao vezan za rad na računaru, odnosno višečasovno sedenje, govori da nešto pod hitno mora biti preduzeto.

Kako vežbati?

Ključ uspeha je u sporim pokretima. Mišići vaše zadnjice će se najbolje aktivirati ako svaku od vežbi namenjenih ovom delu tela izvodite kontrolisano i polako. Uz iskorišćenje svih prednosti celog tela a bez opterećenja donjeg dela leđa, vežbe za zadnjicu treba izvoditi postupno, lagano i istrajno. Da biste zadržali svoj fokus tokom vežbanja na željenom delu tela, potrebno je da između istih duboko udahnete i napnete mišiće zadnjice. Na ovaj način im šaljete signal da se uključe u priču. Pratite vežbe sa slike i rezultati neće izostati!

Ž.J.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group