Zašto je (možda) pravo vreme da angažujete personalnog trenera?

Bez obzira da li imate na umu određeni cilj vežbanja ili samo pokušavate da izgubite višak kilograma, lični trener može biti dragocena pomoć.

Pojedinci sa ovim sertifikatom su specijalisti za dizajniranje prilagođenih programa vežbanja i pomažu vam da ih uključite u svoju fitnes rutinu. Preciznije rečeno, lični treneri su stručnjaci za kreiranje i implementaciju fitnes planova koji poboljšavaju vašu ukupnu snagu, fleksibilnost i dobrobit. Oni takođe mogu da prilagode program vežbanja kako bi ispunili određeni cilj, poput završetka maratona, izgradnje vaše biciklističke izdržljivosti ili gubitka viška telesne težine.

Pored izrade režima koji će zadovoljiti vaše potrebe, vaš trener će vas takođe lično voditi kroz program kako bi se osiguralo da ga bezbedno završite. Treninzi se obično odvijaju u teretani ili fitnes studiju, mada će neki stručnjaci doći i u vaš dom kako bi vam pomogli u nameri da ostanete fit.

Kako napredujete kroz vežbanje, vaš lični trener će takođe koristiti svoje znanje da unapredi ili modifikuje vežbe kako bi osigurao da ispunite svoje zdravstvene ciljeve. Da bi stekli ovu vrstu specijalizacije, većina ličnih trenera dobija sertifikat jedne od nekoliko organizacija u industriji fitnesa - ovaj proces obično uključuje završetak višečasovnog obrazovanja o anatomiji, sigurnim i efikasnim strategijama vežbanja i tehnikama upravljanja vanrednim situacijama.

Lični treninzi obično traju oko sat vremena. Tokom ovog vremena, prethodne vežbe se revidiraju i često se uvode nove, naprednije opcije. U zavisnosti od vaših ciljeva, sesije mogu da sadrže istezanje, trening snage ili kardiovaskularne vežbe.

Dakle, osim poboljšanja vašeg ukupnog zdravlja i boljeg stanja, angažovanje ličnog trenera ima višestruke prednosti. A koje su to prednosti - saznajte u našoj galeriji.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group