Trening za savršene noge i zadnjicu

Lepo zategnute I oblikovane noge san su svake žene. Međutim taj deo tela je dosta zapostavljen kada je u pitanju vežbanje mišića nogu.

Žene izbegavaju ove vežbe, jer misle da će sa opterećenjem tj.tegovima dobiti masivne i mišićave noge kao muškarci i smatraju da su noge dovoljno angažovane pešačenjem i trčanjem.

To je totalno pogrešno mišljenje. Anaerobni trening ili trening sa opterećenjem je potreban zato što se njime oblikuju mišići, povećava im se gustina i postaju jači. Međutim on nije dovoljan da bi se njime moglo postići skidanje masnog tkiva između kože i mišića. Zato je neophodno kombinovati ga sa aerobnim načinom treniranja koji stimuliše masno tkivo da razgrajuje masti.

Kako je u ovom članku glavna reč o vežbama za noge, pre nego što nabrojimo te vežbe i ukažemo na njihovu efikasnost, napisaćemo par rečenica o mišićima nogu.

Mišiće nadkolenice ili butne mišiće delimo na tri velike grupe mišića: prednju, medijalnu i zadnju grupu mišića. Najvažniji skup mišića nogu čine kvadriceps, gluteus i biceps femoris i oni se najviše pominju kada je u pitanju oblikovanje nogu. Kvadriceps je najveći mišić ,nalazi se sa prednje strane, a sastoji se od četiri glave mišića i služi za opružanje potkolenice. Zadnji butni mišić gluteus, sastoji se iz tri dela: gluteus maxsimus, gluteus minimus i gluteus medius. Svi ovi mišići čine da zadnjica izgleda savršeno. Biceps femoris se sastoji iz dva dela ili dve glave, a služi za pregibanje i rotaciju potkolenice.

Predstavljamo vam vežbe koje su najefektivnije u oblikovanju nogu, gde ćemo opisati i način izvođenja, broj serija i broj ponavljanja u serijama.

« 1 2 3 4 5 6 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group