Šta je efikasnije: 10 hiljada koraka dnevno ili 30 minuta treninga

Otkrijte šta je bolje!

Sve vrste brojača koraka postale su deo našeg života. Kada fitnes narukvica pokaže 10.000 koraka dnevno, u iskušenju smo odustati od ranije planiranog treninga. Bilo da se radi o sportu ili koracima, ima previše nijansi koje utiču na prirodu aktivnosti i njenu efikasnost. Vreme je da shvatimo šta će zapravo biti bolje.

Da li je zaista bolje izabrati jedno ili drugo?

Što se tiče zdravlja, ne postoji rešenje koje odgovara svim dimenzijama. Intenzivno hodanje ili naporno vežbanje? Mnogi stručnjaci ipak savetuju kombinovanje ove dve vrste opterećenja. 10.000 koraka dnevno znači da ste i dalje aktivni, ali ni sport ne treba otpisivati. Aerobni trening ili trening snage još su jedan ključ zdravlja i dobrobiti. Trening snage gradi mišiće, koji se smatraju metabolički aktivnim tkivom u telu i stoga su takođe odgovorni za celokupno zdravlje.

Ako iz bilo kog razloga imate samo 30 minuta za trening, morate se potruditi. Preporučuje se da odaberete intervalni trening visokog intenziteta koji kombinuje aerobni i trening snage. Ovo opterećenje je optimalno ne samo za održavanje oblika, već i za zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Pratite svoje korake

Promena režima treninga ne znači da biste trebali zaboraviti na brojač koraka. Naprotiv, nastavite da pratite ovaj pokazatelj da biste znali koliko ste bili aktivni tokom dana. Željeni rezultat tokom dužeg vremenskog perioda biće odličan motivator da nastavite da se krećete, pa čak i da vam pomogne da završite tih 30 minuta treninga kada uopšte nemate snage.  

Pokušajte da kombinujete vežbe i nastavite da hodate - čak i ako vam se čini da su takva opterećenja minimalna.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group