Zdravlje & Fitnes - Fitness

Sport tokom karantina: 3 vežbe za kućni trening

Jedna od pametnijih stvari koju možete uraditi u karantinu je rad na vašem telu.

Sport je važna komponenta zdravog načina života. Budite u kondiciji tokom karantina zbog pandemije korona virusa i ispunite se pozitivom.

Pre izvođenja vežbi, vredno je zagrevanje.

Most gluteusa

 

Ova vežba je pogodna i za početnike i za profesionalce. Tehnika je jednostavna. Ležimo na leđima, ruke su uz telo, naglasak je na savijenim nogama, donji deo leđa čvrsto pritisnut na pod. Udahnemo i izdahnemo podižići karlicu sve dok telo ne zauzme položaj ravnomerno zategnute žice. U najvišoj tački, stisnite zadnjicu što je više moguće, zadržite nekoliko sekundi. Udahnite - vratite se na najnižu tačku, bez opuštanja zadnjice. Radimo 20-30 ponavljanja. Ako imate snage, možete imati dve ili tri serije.

Plank

Vežbu započnite na podu nа rukama i kolenima. Spustite laktove na pod postavljenim ispod ramena i razdvojenim rukama. Savet je da ovu vežbu radite pored ogledala, kako biste mogli da korigujete položaj tela. Povucite stopala nazad. Održite ravnu liniju sa pete preko vrha glave, gledajući ka podu, sa pogledom malo ispred lica. Zategnite trbušnjake i ostanite u tom položaju što duže možete. Vežba je odlična za zatezanje mišića celog tela.

Čučnjevi

Veoma je važna pravilna tehnika, kako ne biste pumpali prednju površinu bedara i ne biste opterećivali zglobove. Stopala su u širini ramena, težina se prenosi na pete. Za vreme čučnjeva pokušajte da ne gurate kolena napred iznad nivoa stopala. Važno je da kolena u gornjoj tački ostavimo blago savijena i ponovo se spustimo.

 edinstvennaya.ua

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group