Savet uz koji će vam svaki trening biti lakši

Saša DiĐulijan nas savetuje kako da nam svaki trening bude bolji...

Saša DiĐulijan je poznata sportska penjačica koja se ovim sportom bavi još od šeste godine, a 2012. godine je postala najmlađa žena na svetu koja je uspela da pređe 5.14d  - ekstremno težak put. Danas postoji malo penjača ( i žena i muškaraca) koji mogu da se popnu preko te težine.

Nedavno je Saša govorila o ovom sportu, uspehu, ali i kako uspeva da pređe preko svih mogućih prepreka. Sa svima je podelima svoj savet, koji nalik na snažnu mantru, pomaže da istraje do kraja i da se fokusira na sve što je pozitivno. Taj njen ritual je jednostavan i lak, svi znamo da ga uradimo, a može nam pomoći kada pred nama stoji velika prepreka tokom vežbanja ili kada pomislimo da ne možemo dalje.

“Poslednja stvar koju uradim pre nego što krenem sa penjanjem – bilo da je u pitanju 30m ili 300m, jeste smejanje”, rekla je Saša. “To me nekako stavlja u komfornu zonu u kojoj dobro radim trening. Čak i ako vam nije do smeha, setite se nečega što će vas nasmejati i napravite od toga naviku.”

Nekoliko studija je dokazalo da je osmeh najjače oružje koje možemo da posedujemo. Forsiran osmeh skoro odmah može da poboljša raspoloženje, smanji stres i nakon nekog vremena, smanji težnju ka negativnim mislima. Zato sledeći put kada budete krenuli u teretanu ili generalno na vežbanje, trčanje i neku fizičku aktivnost koja vam se baš i ne radi, nemojte odustajati – već počnite da se smejete! Možda će vam u početku delovati bezveze i previše glupo, ali je sigurno da ćete biti bolji na treningu i da ćete se osećati veselije nego minut ranije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group