Sagorite masti uz fitnes rutinu od samo četiri koraka

Rutina vežbanja za sagorevanje masti ne mora da traje satima i da zahteva mnogo truda!

U stvari, kratko intezivno vežbanje sagoreva mnogo više masti nego dugo, a moramo da budemo iskreni - ponekad dosadno vežbanje. Takođe, za ovu rutinu vežbanja ne morate da idete u teretanu, jer od vas zahteva samo slobodan prostor.

Rutina koju ćemo vam predstaviti, možda izgleda lako na prvi pogled, ali vam preporučujemo da je isprobate pre nego što donesete bilo kakav zaključak. Nakon 10 sesija, garantujemo vam da ćete osetiti svaki mišić na svom telu.  

Pet čučnjeva

Jednostavno su nezaobilazni... Zauzimite stav tako da vam noge budu malo šire od širine kukova. Ispružite ruke ispred sebe radi održavanja ravnoteže i krenite da radite duboke čučnjeve; cela težina treba da bude na petama. Pokušajte da vam kolena ne idu mnogo ispred nožnih prstiju, a grudi isprsite. Napravite kratku pauzu kada se spustite dole, pa se vratite u prvobitni položaj.

Pet “planinara”

Ova vežba “planinarstva” uključuje najviše ramena i središnji deo tela. Stanite u položaj kao da ćete raditi sklekove, samo sa skroz ispruženim rukama i nogama i polako pomerajte koleno ka laktu (desna noga - desni lakat), a zatim ga vratite nazad. Tako isto uradite i sa drugom nogom i to predstavlja jedno ponavljanje. Uradite ih ukupno 20.

Pet skokova iz položaja za sklekove

Stanite u položaj za sklekove. Stomak stegnite dok pomerate noge ka grudima, a kukove držite što više, formirajući jedno naopako “V”. Napravite kratku pauzu, pa noge vratite u prvobitni položaj (ispružene). Neka vam cilj bude da uradite najmanje 10 skokova, pa polako povećavajte broj ponavljanja.

Plank

Stanite u položaj za sklekove, pa ruke savijte u laktovima (da bude ugao od 90 stepeni između bicepsa i podlaktice) i oslanjajte se na njih. Noge su pozadi ispružene. Težinu tela držite na rukama, a oblik tela treba da vam bude ravan, kao daska. Pokušajte da se držite u ovoj poziciji što je duže moguće, pa sa svakim novim ponavljanjem dodajte po nekoliko sekundi duže (obično svi počinju sa 30 sekundi).

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group