Plivanje: 6 skrivenih blagodeti koje će vas impresionirati

Ne morate biti profesionalac da biste uživali u svim blagodetima koje vam plivanje može pružiti.

Leto je, vi ste u kancelariji i sve o čemu možete razmišljati je beskrajna peščana plaža, more i kupanje. Ne trebaju vam druge beneficije da biste se ubedili da je vreme za odmor na moru, ali postoje neke kojih možda niste svesni. Otkrijte ih u nastavku.

Naučite da postavljate ciljeve

Bez obzira da li pokušavate da poboljšate svoju tehniku ili želite da povećate vreme provedeno u moru, postavite sebi cilj. Ne potcenjujte ciljeve, čak i ako ste na odmoru. Ciljevi u plivanju pomažu vam da ih prenesete i u svakodnevni život.

Postajete pametniji

Bukvalno. Sistematsko vežbanje poboljšava pamćenje i kognitivne sposobnosti, a plivanje posebno poboljšava raspoloženje i smanjuje stres.

Sagorećete puno kalorija zahvaljujući plivanju

Ako vam je dosadno trčanje, plivanje je efikasnije, a ujedno će vas rashladiti. Jedan sat intenzivnog plivanja sagoreva 715 kalorija, dok jedan sat trčanja sagoreva 606.

Dobro je za astmu

Plivanje je vrlo dobar izbor za one koji pate od hroničnih respiratornih bolesti.  

Socijalizacija i samopouzdanje

Oboje. S jedne strane, plivanje nije nužno usamljenički sport. Možete da ćaskate u moru, započnete grupne časove, ali i da se osećate bolje na plaži u društvu ljudi. Gledajte na to kao na način opuštanja, ali i kao sredstvo vežbanja.

Plivanje usporava starenje

Od danas ćete plivanje videti kao eliksir mladosti. Smanjuje stres, povećava mišićnu masu, poboljšava cirkulaciju krvi i kiseonika u mozgu i povećava kardiovaskularno zdravlje. Konačno, vežbanje u vodi je opuštajuće i prijatnije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group