Omiljena vežba Dženifer Lopez koja će pomoći u sagorevanju kalorija i povećanju izdržljivosti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Dodajte je svojim vežbama!

Besprekorna figura 53-godišnje Dženifer Lopez prava je inspiracija za žene širom sveta i, bez sumnje, rezultat izuzetno napornog i pažljivog rada zvezde.

U novom intervjuu pevačica je govorila o svom odnosu prema sportu, prioritetima i preferencijama u teretani. Konkretno, Džej Lo je priznala da se bavi sportom ne samo zbog figure iz snova, već i da bi održala dobro mentalno stanje.

„Nije tajna da je fitnes veoma važan deo mog života. Mislim da postoji pozitivna korelacija između vežbanja i mentalnog zdravlja. Kada nađete ravnotežu kroz odlučnost i fokus, naravno da težite da budete najbolja verzija sebe“, rekla je Lopez.

Pevačica je priznala da voli da se bavi sportom ujutru, uprkos tome što ima veoma gust raspored, a u teretani voli da pronađe nešto novo i kombinuje različite vežbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

„Pokušavam da napravim prave izbore i balansiram svoje vreme. Uvek se razvijam i tražim ono što me fascinira i motiviše. Ne plašim se da izazivam sebe, tako da sam otvorena za nove eksperimente. To je ono što trenutno radim, uvežbavam svoj novi album This Is Me... Now, koji će biti objavljen ovog leta“, rekla je ona.

Što se tiče vežbanja, Dženifer Lopez uživa u kik boksu, treningu snage, iskoracima i - posebno – „burpee“. Ova vežba je veoma popularna jer uključuje sve mišićne grupe, omogućava vam da sagorete maksimalan broj kalorija i istovremeno povećate izdržljivost.

Kako izvoditi burpi?

Korak 1: Savijte kolena, kao da ćete napraviti čučanj, a dlanove položite na pod u ravni s ramenima. Izbacite noge unazad da budu opružene. Ne udarajte rukama o zemlju pri „sletanju“, već pokušajte da to uradite što nežnije. Sletanje s prevelikim udarom dlanovima o pod može vam istegnuti zglobove, laktove i ramena.

Korak 2: Stisnite gluteus a vrat držite u neutralnom položaju dok spuštate telo na pod. Posle nekoliko ponavljanja, kad počnete da se umarate, mogli biste početi da kukove spuštate na zemlju pre ostatka tela. Ovo može opteretiti donji deo leđa, zato pokušajte da celo telo držite u pravoj liniji dok se krećete prema podu.

Korak 3: Držite telo u ravni. Izbegavajte da prvo podižete grudi i pritom ostavite kukove na podu. Time stvarate preveliki luk u donjem delu leđa što može dovesti do povreda i bolova u leđima. Skočite napred u čučanj, s nogama raširenim malo više od širine kukova. Iz tog položaja skočite u vis, s rukama podignutim ka plafonu i pljesnite. Lagano savijte kolena pri sletanju kako biste zaštitili kolena i zglobove.

Ponovite vežbu u zavisnosti od vašeg nivoa treninga.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group