Neverovatne prednosti kapuera borilačke veštine

Način borbe ili ples – teško je reći.

Borilačna veština nastala među afričkim robovima u kolonijalnom Brazilu, koji zovemo kapuera ili kapoera, mnogo je više od onog što biste prvobitno mogli da pomislite. Ona je svojevrsna umetnost, koja izvanredne borilačke veštine kamuflira iza plesnih pokreta. Kapuera je do 1937. godine bila zabranjena u Brazilu, a danas je ljudi širom sveta praktikuju pri čemu ona za jedne predstavlja hobi, a za druge stil života.

Kako bi uživali u životu punim plućima, morate biti zdravi. Dnevna rutina vežbanja put je koji mnogi slede kako bi ostali u formi i bili zdraviji. Međutim ako su vam klasične vežbe pomalo monotone i ako želite veći izazov, predlažemo vam da se osvrnete na kapuera veštinu, koja je sve samo ne klasični vid treninga.

Osnovna prednost kapuere je u toniranju i jačanju kvadricepsa, zadnjice i tetiva duž vašeg tela. Najzanimljivije od svega je što ćete se na treningu kapuera veštine osećati kao da ste na času plesa. Iako ovaj vid borilačke veštine uključuje mnogo okretanja, skokova i udaraca, sve se izvodi graciozno putem plesnih pokreta. Suština kapuere je kombinovanje ritma, plesa i poteza samoodbrane, zbog čega je posebno preporučljiva osobama ženskog pola.

PREDNOSTI KAPUERE:

SNAGA – Da bi izveli precizno kapuera pokrete trebaće vam puno pokreta gornjim delovima tela. Ovi pokreti uključuju angažovanje grudi, ruku, ramenog pojasa i glave. Rezultat ovih pokreta sinhronizovanih sa muzikom je neverovatna snaga gornjeg dela tela.

FLEKSIBILNOST – Ponavljanje pokreta koje zahteva kapuera trening utiče na fleksibilnost vašeg tela. Čak i nakon svega nekoliko treninga osećaćete veću mogućnost savijanja i istezanja vlastitog tela.

IZDRŽLJIVIST – Kapuera je jedinstvena po tome što angažuje sve mišiće duž tela. Ona važi za izuzetan kardio trening koji povećava vašu sveukupnu izdržljivost.

KOORDINACIJA – Magija kapuera treninga ogleda se takođe i u vrlo dobroj koordinaciji pokreta. Graciozni glatki pokreti sa tačno određenom putanjom dovode do toga da stabilno stojite na zemlji i vladate svojim pokretima.

SMANJENJE STRESA – Izvođenje kapuera pokreta umiruje u velikoj meri telo i um. Dok je napor dobar način da se telo odmori, ples je takođe dobar način da se um relaksira.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group