Najbolje vežbe za zatezanje unutrašnje strane butina

Ne postoji žena koja ne sanja o vitkim i zategnutim nogama...

Međutim, nisu sve žene rođene sa nogama poput modela, pa su za vitke i zategnute noge neophodne određene vežbe. Jedan od najvećih i najdosadnijih problema jeste unutrašnja strana butina. Kako se ti mišići manje koriste nego ostali, oni se najbrže i opuste. Ali, ne očajavajte jer postoje odlične vežbe za rešavanje tog problema.

Pogledajte u nastavku pet vežbi, koje su lagane, za njih vam ne treba posebna oprema, a možete ih raditi i kod kuće bez problema.

1. Čučnjevi

Sigurno već znate koliko su čučnjevi dobri za noge i zadnjicu, pogotovo jer uključuju i druge mišiće kao što su: trbušni i lateralni mišići, kao i mišiće ruku (ako uključite i njih u vežbu). Iako mnogi misle da čučnjevi škode kolenima - to je netačno. Pravilno izvedeni čučnjevi mogu samo da škode masnim naslagama...

2. Šut unazad

Ova vežba je odlična jer zateže i ruke... Zauzmite položaj - na kolena i šake, sa grudima ka podu. Jednu nogu savijajte u kolenu i podižite je dok vam butina ne bude u ravni sa kukom. Zatim u kratkim pokretima pomerajte nogu gore - dole oko 30 puta. Nakon ove serije, koleno okrenite ka spolja i u istim kratkim pokretima pomerajte nogu, takođe 30 puta.

3. Ukrštene noge

Lezite na bok i oslonite se na lakat, dok ćete drugu ruku staviti na struk (ili pored tela, ako vam je lakše, za početak). Gornju nogu (ako ste na desnom boku - levu) prebacite preko donje, koja je ispružena i pomerajte je gore - dole, što više i u sporijim pokretima ne spuštajući je na pod. Uradite vežbu minimum 20 puta, pa ponovite sa drugom nogom.

4. Zamah nogom

Stanite u raskoračni stav, tako da vam noge budu malo šire od širine ramena i raširite ruke da biste imale ravnotežu. Počnite sa desnom nogom - ispravite je malo ispred sebe i “ljuljajte” je desno - levo, prelazeći preko druge noge. Vežbu ponovite i sa drugom nogom.

5. Iskorak

Noge raširite u širini ramena. Zakoračite jednom nogom dijagonalno unazad, tako da vam se butine ukrste, a kolena budu pod pravim uglom. Vratite se u počneti položaj, pa vežbu ponovite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group