Zdravlje & Fitnes - Fitness

Na kojim mestima prvo gubite kilograme kada vežbate?

Da li ste znali da ne gubite ujednačeno duž celog tela suvišne kilograme kada vežbate?

Takođe, muškarci i žene gube višak kilograma na različitim mestima, pre svega zbog svoje različite konstrukcije. Svaki put kada "nabacite" nekoliko kilograma više, oni se prvo vide na vašim bokovima, stomaku i butinama. To su na ženskom telu najkritičnija mesta, odnosno magneti za suvišne kilograme.

GDE PRVO GUBITE SUVIŠNE KILOGRAME?

Da li za razliku od vaše najbolje prijateljice primetite da vam se obim struka smanjuje ili su vam mršavije noge, dok je njen gornji deo znatno manji i na licu joj se vidi da je smršala? Činjenica je da suvišne kilograme svako od nas gubi na različitim mestima. Nedavna studija je pokazala da koliko god se trudili da ciljate određena područja za mršavljenje, ne možete nužno da kontrolišete gde na telu dolazi do gubitka masti.

Pojedini delovi tela se prirodno brže oslobađaju masnih naslaga, a stručnjaci objašnjavaju i zašto. Žene prirodno imaju više potkožne masti, vrstu masti koja se taloži ispod kože i koja je dobrim delom odgovorna za ženske obline. Dok muškarci na prvom mestu gube obim u predelu stomaka, žene gube težinu duž celog tela, zadržavajući do samog kraja sloj sala na bedrima i bokovima. Kada je u pitanju gubitak kilograma, genetika je presudna.

ZAŠTO ŽENE ZADRŽAVAJU SUVIŠNU MASU NA KUKOVIMA I BEDRIMA?

Pa, u prvom redu trebalo bi da okrivimo Majku prirodu i sposobnost rađanja. Njen plan je da stvori tlo pogodno da stvaranje novog života, a takvom tlu treba sloj masnoće. Iz tog razloga se na ženskim kukovima, bedrima i stomaku zadržava mast. U tom pogledu, pre ćete prilikom vežbanja formirati mišiće na rukama, leđima i grudima, nego na stomaku. Masnoća na kukovima, stražnjici i na bedrima je presudna za rađanje dece, s toga se sa ovih delova naročito žena koja je rodila dete, jako teško oslobađa masnoće. Povećana masnoća povezana je sa višim nivoom estrogena kod žena.

DA LI JE IKAKO MOGUĆE PRVO GUBITI MASNE NASLAGE NA STOMAKU?

U savremenom svetu sve je moguće pa i to, iako u suštini klasičan režim vežbanja vam to ne može obezbediti. Imajte na umu da kada vežbate vaš kompletan metabolizam se ubrzava, a to vam pomaže da se oslobodite masti koja se nataložila i na stomaku. Možda vam to neće mnogo značiti, ali vaše zdravlje zavisi od malo masnoće u predelu stomaka s toga ne forsirajte previše gubitak pojasa za spasavanje. Koliko vam je vremena trebalo da formirate masne naslage u toj regiji, toliko vam u proseku treba i da se nje oslobodite. Gubitak masnoće je maraton, a ne sprint.

Ž.J.

Izvor: Women's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group