Kako brže sagoreti masti uz pomoć hodanja

Nebrojeno puta smo pričali o prednostima hodanja za naše zdravlje. Dobro je za srce, popravlja raspoloženje, deluje kao meditacija i, naravno, sagoreva masti.

Ako ste osoba koja želi da sagori kalorije ili smrša, a da nije zatvorena u teretani, hodanje je za vas. Naravno, dovoljno je to učiniti ispravno. A ako vas najviše muči tvrdoglava masnoća na stomaku, hodanje vam može pomoći. I to ne kažemo samo mi, već istraživanje objavljeno u časopisu Phisical Activity and Nutrition. Prema njihovim rečima, ako hodate 3 dana nedeljno tokom 3 meseca, masti sa stomaka će se smanjiti, a ovo naročito važi ako ste starija žena.

Koliko morate hodati ako želite da smršate?

Ako hodate polako, ciljajte 30-90 minuta onoliko dana u nedelji koliko možete da priuštite sebi. Ako želite da vidite sve prednosti hodanja, onda prekoračite 150 minuta nedeljno. Što je brži tempo, to bolje.

Ako hodate polako, sagorećete 100-300 kalorija za pola sata ili 200-600 za sat vremena, u zavisnosti od vaše težine. Govorimo o kalorijama iz uskladištene masti. Najvažnije je da to radite dosledno, kako bi vaš metabolizam bolje radio i sagorevao sve više kalorija.

Kako učiniti hodanje još efikasnijim?

Lagano hodanje je lepo i prijatno, ali možete napraviti neke male dodatke, u slučaju da želite da smršate i vidite brže rezultate. Promenite ritam, penjite se stepenicama i uzbrdo, možete držati bučice ili nositi tegove posebno na gležnjevima. Napravite pauzu za istezanje i druge vežbe i naravno koliko god možete povećajte trajanje hodanja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group