Jedna vežba – kompletan trening za trbušnjake

Odlične vesti: do ravnog stomaka ne morate više satima vežbati!

Za ravan stomak i istaknute trbušnjake postoji bezbroj varijacija vežbi. Od dizanja nogu i gornjeg dela tela do trbušnjaka sa tegovima i loptom za pilates, ne zna se koja je vežba bolja i efektnija. Međutim, pronašli smo jedan način na koji ćete uspeti za vrlo kratko vreme da stomak dovedete u red!

U pitanju su vežbe sa jednim malim pomagalom – elastičnom gumenom trakom za vežbanje. Za nju ste sigurno nekada čuli, a služi za pružanje većeg otpora u nekim vežbanja i lakše istezanje. Za ovu vežbu će vam biti potrebna jer će aktivirati sve stomačne mišiće i uz to vam zategnuti i noge. Evo kako se radi:

Prvi korak: lezite na leđa i stavite elastičnu traku oko nogu, tačnije na sredinu listova.

Drugi korak: leđa moraju biti potpuno ispravljena i prilepljena uz pod (ovo je i deo Kegelovih vežbi, tako da ćete vežbati i vaginalne mišiće!). Podignite noge na oko 30cm od poda i držite ih ispravljenim.

Treći korak: desnu nogu pomerajte ka dole, a levu ka gore dokle god vam traka dopušta, a zatim ih vratite u prvobitan položaj. Zatim pomerite levu pa desnu nogu i to je jedno ponavaljanje.

Četvrti korak: nastavite da pravite ove korake (koji podsećaju na hodanje u vazduhu) i uradite oko 12 ponavljanja u tri seta. Stomak sve vreme treba da bude stegnut. Ako vam je u početku teško, možete staviti ruke ispod zadnjice za malu olakšicu.

Budite uporni i istrajni i posle samo dve-tri nedelje ćete videti savršene, prve rezultate koje nećete ni očekivati. Srećno!

Foto: womensfitness, printscreen/purewow

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group