Zdravlje & Fitnes - Fitness

HIIT kardio: kompletan trening za samo 20 minuta

Kada nemate mnogo vremena za vežbanje, nemojte odmah odustajati jer postaje mini treninzi koji će vam pomoći da ostanete u formi.

Danas vam predstavljamo trening koji će oduzeti manje od pola sata vašeg vremena, a koje možete da radite gde god da se nalazite. Ove vežbe će podići puls, započeti sagorevanje masti i kalorija i učiniti da se osećate mnogo bolje i zadovoljnije. Jer bolje da imate ovakav tip treninga, nego da preskačete ceo dan zbog nemogućnosti da odete u teretanu.

Ove vežbe će pokrenuti sve mišiće i fokusiraju se na noge, zadnjicu, stomak i kompletan gornji deo tela – što ćete i osetiti narednog dana ako sve budete pridržavali plana.

Za trening vam je potrebno: konopac za preskakanje i predmet na koji ćete moći da skočite.

U nastavku imate plan vežbi koje treba da uradite četiri puta da bi trening trajao 20 minuta. Ukoliko su vam neke vežbe preteške, možete raditi njihovu alternativu. Takođe možete napraviti pauzu u trajanju od jednog minuta nakon svakog seta, dok između vežbi možete napraviti pauzu od 20 sekundi.

Minuti:         Vežbe:

    1             40s. preskakanje konopca,

    2             40s. zgrčke (ili planinar vežba)

    3             40s. duboki čučnjevi

    4             40s. skakanje sa obe noge na kocku (ili dižite naizmenično noge bez skoka)

    5             40s. dijamant trbušnjaci

V.R.

foto: popsugar, pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group