9 stvari koje treba uraditi pre 9:00

Da li želite da vaš dan uvek započne dobro i prođe lako? Pridržavajte se ovih jednostavnih pravila ujutru.

1. Probudite se pomoću aplikacije Sleep Control (Kontrola spavanja) ili Sleep Time (Vreme spavanja). Uzimajući u obzir ritam vašeg srca, faze disanja i spavanja, izabraće vam najudobnije vreme za buđenje u rasponu od pola sata od zadatog vremena.

2. Ispružite se dok ste još u krevetu. Dok je telo još toplo od sna, možete što nežnije da istegnete sve ligamente i zglobove.

3. Uradite plank, po mogućnosti dva ili tri minuta, i svaki put ostanite duže. Ova jednostavna vežba najbolje deluje za sve mišićne grupe i ubrzava cirkulaciju krvi. Ne morate piti kafu da biste se probudili!

4. Operite zube i posebno pažljivo - jezik. Plak nakupljen preko noći su toksini koje naše telo pokušava samostalno da ukloni. Pomozite mu pre početka doručka.

5. Popijte čašu tople vode sa nekoliko kapi limuna. Ovaj trik će vam pomoći da vratite tačnu kiselinsko-baznu ravnotežu u telu i započnete varenje. Pijte polako, ne u jednom gutljaju.

6. Masirajte telo suvom četkom. Počnite od peta do glave, trljajući telo snažnim kružnim pokretima u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu.

7. Napravite kontrastni tuš sa okrepljujućim gelom na bazi đumbira i agruma.  

8. Bavite se gimnastikom za lice. 10 minuta ponavljajte (možete i nečujno) sve samoglasnike naše azbuke. Možete takođe da zamislite da ste Francuskinja i pažljivo artikulišite svaki zvuk kontrakcijom mišića lica.

9. Osvežite se. Fokusirajte se na povrće: bundeva, šargarepa, brokoli. Dodajte kiselu jabuku i pomorandžu da biste istakli njihov ukus. A za oštrinu ukusa - dodajte malo đumbira. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group