8 razloga da uključite vežbanje u svoj život (i ne, ne uključujemo gubitak težine!)

Sistematsko vežbanje koristi našem telu i na drugim nivoima, tako da je vreme da odvojimo fizičku aktivnost od gubitka težine.

Hajde da konačno odvojimo mršavljenje od vežbanja i uključimo ga u svoj život kao aktivnost koja pre svega pomaže našem zdravlju, kako fizičkom tako i psihičkom.

Stres, šta je to?

Vežbanje može da učini čuda za one koji se svakodnevno osećaju preplavljenim stresom, jer vam omogućava da „pobegnete“ od stvarnosti čak i na kratko smanjenjem nivoa kortizola (hormona stresa) u telu.

Body positivity

Vežbanje vam pomaže da izgradite bolji odnos sa svojim telom. Više ćete ga voleti zbog njegove izdržljivosti, divićete mu se kada primetite značajne promene i sigurno ćete se osećati puni samopouzdanja i vitalnosti.

Protivotrov za sedentarni način života

Ako radite u kancelariji i provodite duge sate ispred računara, vaše držanje definitivno nije sjajno. Uključujući vežbu u svoju dnevnu rutinu, učinićete dobro svom telu i stati na kraj bolovima u leđima i vratu.

Zbogom osteoporozo

Pravilan i sistematski trening sa tegovima jača kosti, što smanjuje verovatnoću da ćete dobiti osteoporozu u starosti.

Pomaže vam da postignete svoje ciljeve

Promene koje ćete primetiti u svom telu i raspoloženju, a koje će biti rezultat treninga i posvećenosti cilju, učiniće da verujete u sebe i u drugim oblastima svog života!

Bolje raspoloženje

Stručnjaci kažu da sat vežbanja ujutru može da promeni raspoloženje za ceo dan: osećaćete se produktivnije, smirenije i puni energije. Sve što vam je potrebno da budete u vrhunskoj formi svaki dan.

Endorfini

Hormon dobrog osećanja koji preplavi telo nakon efikasnog treninga učiniće da se osećate kao druga osoba, posebno u trenucima kada vaše raspoloženje nije najbolje. Treneri i fitnes entuzijasti kažu da je ovaj osećaj ono što ih drži da se pridržavaju svog programa.

Dobar kvalitet sna

Dobar trening će vam pomoći da zaspite brže i bolje i osećate se sveže i puni energije sledećeg jutra. Oblici vežbanja kao što je joga, na primer, pomažu celom telu da se smiri nakon napornog dana.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group