5 zdravih navika u koje se 57 godišnja Viola Dejvis zakljinje

Viola Dejvis je oličenje lepote i snage i sa svojih 57 godina uspela je da bude najbolja verzija sebe.

Oduvek je bila u neverovatnoj formi, ali kada je dobila ulogu za svoj novi film, „The Woman King“  koji je stigao u bioskope 29. septembra, podigla je svoju rutinu vežbanja i ishrane na viši nivo.

U nedavnom intervjuu, glumica je pričala o tome kako ju je ovaj film zauvek promenio: „Uvek sam bila mišićava i osećala sam se kao da moja ženstvenost ne može da se stvori na tom platnu. I odjednom, u ovoj ulozi, moji mišići, moje ruke, moje čvrste noge, moj težak glas su bili savršeni. Fizički sam to proslavila u svakom pogledu... ponekad snimiš film i onda se sve tu završi, a ponekad, snimiš film i to vas malo pomeri. Postaneš malo bolja verzija sebe, a to se desilo sa mnom i treninzima“.

Ali šta je Dejvis morala da uradi da se pripremi za ovakvu ulogu?

Jede pet obroka dnevno

Kada je Viola Dejvis trenirala za novu ulogu u filmu njena fitnes instrktorka je želela da ona i druge žene na snimanju steknu više mišićne mase. Da bi to postigla, morala je da jede više tokom dana. „Nisam želela da izgube mnogo kilograma, želela sam da dobiju mišiće“, rekla je Gabrijela Meklejn u intervjuu. „Tako su jele pet obroka dnevno, na svaka tri sata. Morale su da piju 3,5 litara vode dnevno i svaka od njih je imala drugačiji plan ishrane, koji sam ja osmislila“.

Teško je reći da li Dejvis nastavlja da jede pet obroka dnevno nakon snimanja filmova, ali na osnovu onoga što je rekla o tome kako ju je trening za film „promenio“, možda i dalje sledi taj režim ishrane.

Ona jede zdravu hranu

Viola Dejvis je dobila nominaciju za Oskara 2021. godine za ulogu u filmu  „Ma Rainey’s Black Bottom". Da bi se pripremila za svoju ulogu kultne bluz pevačice, Dejvis se na kraju malo ugojila. Kada je počela da trenira za "The Woman King", njen cilj se pomerio ka dobijanju više mišića i guranju sebe na nove nivoe snage i zdravlja. Da bi to uradila, Meklejn je navela Dejvis da jede zdravu hranu. „Trenutno je Viola u normalnoj formi jer vežba tri puta nedeljno... jede zdravu hranu i disciplinovana je“.

Hrani se uglavnom biljnom ishranom bogatom proteinima

Kada je Dejvis završila sa "Ma Rainey's Black Bottom", odmah je počela da radi na svom cilju gubitka težine i izgradnje mišića za "The Woman King". Meklejn je u intervjuu otkrila da je „naterala Dejvis da radi intervalne treninge visokog intenziteta i da praktikuje biljnu ishranu sa visokim sadržajem proteina“.

Istraživači nastavljaju da pronalaze sve više dokaza o uticaju dijete sa visokim sadržajem proteina na napore za gubitak težine. Prema kliničkoj studiji iz Journal of Obesity and Metabolic Syndrome, povećanje nivoa proteina na dnevnoj bazi može vam pomoći da izgubite težinu i takođe sprečite bolesti povezane sa gojaznošću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

Bavi se funkcionalnim treningom

Funkcionalni trening uključuje vežbe koje oponašaju scenarije snage iz stvarnog života. Ove vežbe uključuju više mišićnih grupa odjednom, umesto da se drže samo jednog mišića odjednom. Meklejn kaže da je Dejvis i ostali članovi glumačke ekipe redovno imali funkcionalne treninge  „jer su glumci imali naporne dane na snimanju”. Zbog toga su radili stvari poput dizanja tegova i treninge snage.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

Često menja vežbe

Konačno, Dejvis je trenirala nekoliko puta nedeljno, sa naglaskom na izvođenju različitih vrsta vežbi. „Ponedeljkom obično radimo kardio trening u stilu kik-boksa fokusirajući se na njene udarce. Sredom radimo na snazi, sa tegovima, medicinskim loptama, puno vežbi za noge, gornji deo tela i uvek trup. Petkom je fokus na pokušaju da se "izgrade jake i brze noge" uz pomoć traka koje stvaraju otpor prilikom izvođenja vežbi“, rekla je Gabrijela Meklejn.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group