5 razloga da kažete "da" treningu sa tegovima

Ako niste sigurni koliko može biti koristan trening sa tegovima za vašu fitnes rutinu, u nastavku vam otkrivamo 5 dobrih razloga da već danas nabavite bućice i koristite ih pri svakom vežbanju.

Trening sa tegovima pomaže u kontroli težine

Što više mišića ima vaše telo, sagorevate više kalorija, bilo da vežbate ili ne. Trošenje energije veće mišićne mase su veći od bilo kog drugog telesnog tkiva. Dakle, ako postanete jači, povećaćete kalorije koje sagorevate svakog dana. Dakle, trening sa tegovima će vam pomoći da održite svoju težinu.

Održava vašu fizičku snagu

Sve što radimo zahteva sveobuhvatnu fizičku snagu. Prateći program treninga sa tegovima, možete održati svoju sposobnost da obavljate svakodnevne zadatke bez poteškoća.

Smanjuje rizik od povreda

Trening otpora, fokusiran je na poboljšanje mišićne snage. Međutim, ne samo da se poboljšava snaga mišića, već i snaga vezivnog tkiva kao što su tetive. Povrede tetiva u sportu i običnim aktivnostima su veoma česte. Redovni trening sa tegovima će smanjiti mogućnost nastanka ovih povreda.

Sprečava osteoporozu

Osteoporoza pogađa i muškarce i žene. 50% žena i 20% muškaraca pati od preloma osteoporoze nakon 50. godine. Rešenje je jačanje celog tela kroz trening otpora. Trening sa tegovima čini skelet gušćim i jačim, a to će vam pomoći da se neutrališu efekti osteoporoze.

Trening sa tegovima poboljšava kardiovaskularnu funkciju

Vežbanje sa bučicama ili mašinama sa statičkim tegovima ima višestruke prednosti za zdravlje. Iako je trening snage obično manje dinamičan u poređenju sa aerobnim aktivnostima kao što je džogiranje, potreba za kiseonikom od mišića koji rade i dalje pomaže u regulisanju kardiovaskularnog sistema.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group