5 navika koje će vam pomoći da ostanete u formi bez teretane

Ponekad jednostavno ne želite da idete u teretanu ili radite bilo šta što liči na trening.

U stvari, ovo je i više nego zastupljeno jer je prema anketi od 2.000 ljudi, 54% učesnika prestalo da obraća pažnju dok vežba jer im je bukvalno bilo toliko dosadno. 33% ljudi bi otišlo toliko daleko da bi provelo ceo vikend sa rođacima kako bi izbeglo teretanu. Ali na sreću, vežbanje nije jedini način da ostanete u formi. U nastavku ćemo pogledati 5 lakih načina koji će vam pomoći da budete fit ako ne volite teretanu.

Dobro se naspavajte

Dajte sebi dovoljno vremena da se odmorite i popravite nakon dugog dana ključno je da ostanete u formi bez vežbanja. Prema mišljenju stručnjaka, adekvatan kvalitetan san je jednako važan za održavanje dobrog zdravlja kao i rutina vežbanja i ishrana.

Telu je potrebno vreme za odmor da bi moglo pravilno da funkcioniše i da se „popravi“ od istrošenosti tokom dana. Dosledan režim spavanja od najmanje 7-8 sati je važan faktor u održavanju dobrog zdravlja.

Upravljajte stresom i anksioznošću

Ok, očigledno, ali stručnjaci insistiraju na važnosti upravljanja nivoima stresa i anksioznosti u našem svakodnevnom životu. U stvari, hronični stres može uticati na naše zdravlje na načine koje ne možemo ni da zamislimo. Na primer, može povećati apetit, što može dovesti do povećanja telesne težine.

Jednostavne stvari poput šetnje, čitanja knjige, meditacije ili kreativnog hobija mogu pomoći u smanjenju nivoa stresa u vašem telu povećanjem nivoa dopamina i serotonina u mozgu.

Vežbe disanja

Još jedan način da ostanete u formi bez vežbanja? Pravilne tehnike disanja. Duboko trbušno disanje, na primer, može pomoći da se smiri um i telo kao oblik oslobađanja od stresa.

Obratite pažnju na svoju ishranu

Hrana koju konzumirate je još jedan ključ za održavanje forme, čak i ako vam je potreban odmor od vaše fitnes rutine. Zato pokušajte da sledite dobro izbalansiranu ishranu, koja je puna biljne hrane. Ovaj plan ishrane će pomoći zdravlju creva, kao i održavanju zdrave težine. Takođe, dijeta sa visokim sadržajem proteina će održati visok nivo energije i pomoći vašem telu da sagoreva kalorije tokom dana.

Istezanje: najbolja vežba

Čak i ako ne idete redovno (ili uopšte) u teretanu, to ne znači da se ne treba istezati. I Harvard tako kaže! Uspostavite jednostavnu rutinu istezanja koje se lako možete pridržavati tokom dana. Osim toga, prednosti su beskrajne!

Istezanje može povećati dotok krvi u mišiće što rezultira efikasnijim kretanjem. Redovno istezanje takođe smanjuje rizik od povreda zbog povećane fleksibilnosti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group