5 jednostavnih vežbi koje poboljšavaju držanje

Možda ne razmišljate mnogo o tricepsima i vežbama za grudi, ali one su te koje mogu poboljšati vaše držanje.

Kada trenirate grudne mišiće, automatski jačate ruke, ramena i leđa, a u nastavku ćete pronaći 5 lakih vežbi koje će vam pomoći da poboljšate svoje držanje.

Radite tegove ležeći

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima na tlu. Držite bučicu lagane do umerene težine u svakoj ruci i oslonite laktove na pod pod uglom od 45 stepeni. Ovo je početna pozicija. Zatim se istegnite i spojite ruke ispred, a zatim ponovo spustite ruke u stranu dok laktovi ne dodirnu pod. Uradite 10 do 15 ponavljanja.

Ekstenzija za triceps sa bučicama

Stanite u pravu liniju sa stopalima u širini kukova. Držeći bučicu sa obe ruke, savijte laktove i pustite da težina padne iza glave i ponovo ispružite i dovedite ruke u početni položaj. Ponovite 10 do 15 puta.

Sklekovi

Počnite u visokom položaju planka sa spuštenim rukama, paralelno sa ramenima. Savijte laktove da biste spustili telo u pravoj liniji od glave do peta. Uradite 10 do 15 ponavljanja.

Duboki čučanj

Zauzmite položaj kao da sedote u stolici dok u stvari „sedite“ u vazduhu. Čučnite dok laktovi ne dostignu 90 stepeni i vratite se u početni položaj. Ponovite 10 do 15 puta.

Podignite teg jednom rukom

Lezite na leđa sa podignutim nogama i savijenim kolenima. Ispružite levu ruku pravo nagore (dlan okrenut ka unutra) i držite bučicu u desnoj ruci sa laktom naslonjenim na pod pod uglom od oko 45 stepeni, pored grudi. Ponovite 10 puta, sa svakom rukom posebno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group