5 grešaka koje pravite i ne možete da izgubite salo na stomaku

Briga o mastima koje imate u predelu stomaka važna je ne samo da biste  izgledali bolje, već je važno da vodite računa o svom zdravlju.

Masti u ovoj oblasti su povezane sa većim rizikom od dijabetesa, srčanih bolesti, pa čak i raka. Gubitak sala na stomaku, pored zaštite zdravlja, poboljšaće i cirkulaciju krvi i kvalitet sna. Malo je verovatno da ćete izgubiti samo masnoću na stomaku, ali ako smršate, izgubićete i masnoću sa struka. U nastavku navodimo greške koje pravite i ne gubite salo na stomaku i kako to možete učiniti.

1. Ne sledite zdravu ishranu

Zdrava ishrana koja će vam pomoći da izgubite masnoću nije nužno dijeta u kojoj ćete brojati kalorije. Suprotno tome, ako se oslanjate na ishranu sa malo ugljenih hidrata, to će vas automatski udaljiti od hrane sa visokim sadržajem skroba i šećera i približiti mahunarkama, voću i povrću.

2. Ne vežbate kako treba

Sa brojnim fitnes programima dostupnim na društvenim mrežama, može biti teško izabrati pravi za vas. Idealno je raditi vežbe koje zahtevaju izdržljivost, a to su vežbe sa tegovima. Kada počnete da dižete tegove, vaš metabolizam i snaga mišića će se povećati, što će dovesti do gubitka masti.

Pexels

3. Pijete previše alkohola

Kada pijete previše alkohola, on se pretvara u supstancu koja se zove acetaldehid. Ovo se zatim razlaže u acetat, hemikaliju koju telo ne može da skladišti. Tako je jetra prinuđena da radi naporno kako bi razgradila alkohol, a to znači da druge važne funkcije, kao što su obrada i sagorevanje kalorija, zauzimaju pozadinu. Preporučujemo da obratite pažnju na količinu koju konzumirate, jer to određuje koliko alkohol može biti štetan za vaš organizam.

4. Stalno merite težinu

Ne razmišljajte mnogo o brojevima na vagi. Umesto da se stalno vagate, uzmite svoje omiljene pantalone kao meru poboljšanja.

5. Prijatelji koji umanjuju značaj dobrih navika

„Pokaži mi svog prijatelja i reći ću ti ko si“ glasi fraza i ne može biti više istine od toga. Vaši prijatelji značajno utiču na vaš životni stil. Ako imate za cilj da izgradite zdrav način života i izgubite masnoću, bilo bi dobro da vaši prijatelji i porodica barem donekle znaju koliko je važno da brinemo o svom zdravlju i podržavaju vas u tome.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group