4 načina da sagorite više masti uz pomoć hodanja

Hodanje je fizička aktivnost koju relativno lako možemo da ubacimo u svoj svakodnevni život.

Prednosti ove vežbe su brojne i tiču se i tela i duha, a mnogi biraju ovu konkretnu vežbu, uglavnom da bi izgubili višak masnoće. Ipak, postoje neki saveti koji će vam pomoći da izgubite više kilograma dok hodate.

U nastavku predlažemo 4 načina za povećanje sagorevanja masti hodanjem.

1. Ubrzajte tempo

Kada povećate brzinu koraka, sagorevanje kalorija se povećava. Da biste to postigli izaberite drugu rutu, ​​stavite slušalice i pustite omiljenu muziku, da biste dobili dodatno pojačanje. Napomena: U početku lagano hodajte 5-10 minuta, kako biste zagrejali telo i izbegli povrede.

2. Hodanje uzbrdo

Šetnja planinama, osim što će vam razbistriti misli i pomoći vam da se bolje osećate, idealan je način da izgubite više masti. Ako vam nije lako da se popnete na planinu sa grupom ili pronađete brdsku rutu, onda vam predlažemo da zaboravite lift i vežbate na stepenicama. Drugo rešenje je hodanje na traci za trčanje sa blagim nagibom uzbrdo.

3. Stav tela

Da bi bilo koja vežba bila pravilno izvedena, morate se fokusirati na držanje tela. Kada hodate, usredsredite se na trbušnjake i gluteuse. Takođe, pazite da gledate pravo ispred sebe, kako biste brže hodali, a pokreti nogu i ruku bili u pravoj liniji.

4. Obratite pažnju na opremu

Kao što je slučaj sa mnogim fizičkim vežbama, tako i u hodanju, morate dati veliki značaj opremi, a posebno obući i odeći koju ćete izabrati. Sportske cipele treba da budu ravne, udobne, lagane, sa dobrim đonom, sposobne da apsorbuju udarce. Vaša odeća, s druge strane, mora da "diše" kako ne bi lako upijala znoj. U suprotnom, bolovi u nogama i znoj će delovati negativno na vas i nateraće vas da što pre završite sa ovom „vežbom“.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group