3 promene koje morate da napravite u svom životu da biste smanjili celulit

Aktivna taktika koja vam je potrebna da pobedite celulit.

1. Usvojite novu filozofiju

"Zamislite svoje telo kao drvo“, kaže profesor dermatologije Hauard Murad. „Ako nema potrebnu vodu i sunčevu svetlost, uskoro će oslabiti. Jednom kada se pojavi štetočina, velike su šanse da će "ubiti" drvo bez obzira koliko pesticida bacite na njega. Umesto toga, ako mu date sve hranljive materije koje su mu potrebne da ostane zdravo i jako, efikasno će se boriti protiv bolesti bez pomoći pesticida. Ali čak i ako ne može samostalno, pesticidi će biti efikasniji u borbi protiv bolesti.“

Šta to znači kada je reč o celulitu?

Prema rečima stručnjaka, sticanjem zdravog tela moći ćete, ako ne da se oslobodite celulita, barem da se bolje i efikasnije nosite sa njim. Međutim, problem je prilično složen i leči se mnogim, malim promenama u načinu života, ali i u načinu na koji negujete kožu.

Najvažnije od svega, imajte ovo na umu: ako imate višak kilograma, skidanje viška kilograma bilo vežbanjem, ishranom ili tretmanima će vam pomoći da ojačate svoju odbranu od celulita. Ali čak i ako ste mršavi, unos pravih hranljivih sastojaka iz vaše ishrane, pravilno vežbanje i primena lokalnih proizvoda učiniće čuda za vaše telo i hodaćete po plaži bez „kore narandže“ na butinama i zadnjici.

2. Izgradite odbranu uz pomoć svoje ishrane

"Da biste se borili protiv celulita ishranom, trebalo bi da usmerite pažnju na smanjenje potkožnog masnog tkiva i smanjenje limfedema“, ističu nutricionisti, ukazujući na pametan plan ishrane protiv celulita:

Prava kombinacija: Najosnovniji korak za smanjenje potkožnog masnog tkiva je da se osigura da razgradnja masti (lipoliza) ne prelazi njeno stvaranje (lipogeneza). Ovo ćete postići kombinovanjem pravih nutritivnih izbora, odnosno složenih ugljenih hidrata (voće, povrće, mahunarke i proizvodi od celog zrna) sa hranom bogatom proteinima (meso, riba, mlečni proizvodi). Istovremeno, pokušajte da u ishrani zamenite hranu koja sadrži zasićene masti (crveno meso i margarin) hranom koja sadrži dobre masti kao što su riba i maslinovo ulje.

Birajte hranu sa odličnim efektom rastvaranja masti: tu spadaju orasi, bademi (izvori vitamina E), masna riba (bogata omega-3 koja pomaže u jačanju ćelijskih membrana i privlači vodu iz ćelija) i jaja (bogata lecitinom koji održava vaše telo čvrstim i mladim).

Preferirajte citrusno voće, jabuke i jagode, uglavnom voće sa manjim sadržajem prirodnih šećera.

Pijte puno vode: Možete dobiti više vode iz čaja (bez kofeina), čorbe od povrća, svežeg voća, krastavca itd.

Smanjite količinu soli: Što više natrijuma sadrži vaše telo, to se povećava zadržavanje tečnosti (limfedem), čineći celulit intenzivnijim. Smanjite ne samo so koju dodajete u kuvanje, već i potpuno isključite konzerviranu hranu (sadrži puno konzervansa), suhomesnate proizvode, dimljene sireve i svu slanu hranu.

3. Neka vaš metabolizam radi za vas

Istina je da vas nijedna vežba neće potpuno osloboditi celulita, ali što više povećavate svoj metabolizam kroz sistematsku aktivnost, to više poboljšavate svoju odbranu. Izgled „narandžine kore“ je vidljiviji kada pokriva labavo tkivo, nego kada je na zategnutim mišićima.

Da biste zategli mišiće na zadnjici i butinama praktikujte redovno vežbe kao što su na primer duboki čučnjevi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group