avon akcija za borbu protiv raka dojke

10 saveta da pokrenete svoje telo

Više vežbanja u svakodnevnom životu ne znači nužno i upis u teretanu. Ljudsko telo je stvoreno da se kreće, međutim intenzivni ritmovi, vremenski pritisak, obaveze u našoj rutini, fizičku aktivnost i kretanje često stavljamo na drugo mesto.

Istraživanja su pokazala da fizička aktivnost pomaže u regulisanju emocija i raspoloženja, ublažava nesanicu, poboljšava rad srca, snižava krvni pritisak, jača funkciju mozga, jača kosti i usporava osteoporozu i kao rezultat toga sve to poboljšava naše dugoročno zdravlje.

U nastavku ćete pronaći 10 jednostavnih, ali dragocenih saveta kako da dodate više kretanja u svoju dnevnu rutinu.

Idite stepenicama

Znamo. Očekivali ste to. To je nešto što ste čuli i pročitali hiljadu puta. Međutim, to je iz nekog razloga jedan od najčešćih saveta.

Kretanje stepenicama umesto liftom povećava broj otkucaja srca, pomaže u ravnoteži i poboljšava snagu donjih ekstremiteta. Ako imate malo viška vremena, možete napraviti nekoliko podizanja pete na ivici stepenika da biste ojačali listove ili se popnite uz stepenice nekoliko puta. Dajte prednost stepenicama i ostavite lift. Vaše telo i srce biće vam zahvalni.

Reci ne autu

U redu, ne zauvek, ali ograničite upotrebu koliko god možete u svakodnevnom životu. Umesto vožnje autom, izađete u šetnju po komšiluku ili na kafu sa prijateljima. Generalno hodajte što više možete i odložite ključeve od automobila na neko vreme.

Hajdemo u šetnju

Analizirali smo prednosti hodanja za naše fizičko i mentalno zdravlje. Šetnja jača kosti, poboljšava vaskularni i srčani sistem, povećana energiju i kreativnost. Čak i pola sata hodanja dnevno može delovati kao najlakši velnes tonik.

Tvoj um, vodič

Ako koristite javni prevoz u svakodnevnom životu, pokušajte da izađete 2-3 stanice ranije od krajnjeg odredišta. Time automatski cilj od pola sata dnevnog hodanja postaje lakše dostižan.

Život na biciklu

Kao i hodanje, vožnja bicikla je jedna od najzabavnijih fizičkih vežbi koja nam, čak i ako je ne razumemo, čini dobro. Vožnja biciklom u komšiluku je najlakši način da dodate aktivnosti svom nedeljnom rasporedu.

Više seksa

Istraživanja su pokazala da seks sagoreva oko 3,1 kalorije u minuti za žene i oko 4,2 kalorije za muškarce. Odnosno ništa. I dok seks ni u kom slučaju ne može da zameni intenzivan trening, definitivno možete da se preznojite tokom seksa. Isprobajte nove stavove i tehnike i ubacite maštu u svoj seksualni život. Upala mišića koja sledi sledećeg dana je indikativni vodič za to da li ste radili sa svojim telom.

I pleši, pleši, pleši

Pojačajte svoju omiljenu muziku za ples dok kuvate ili usisavate. Ples je odličan način za sagorevanje kalorija i rad na ravnoteži i koordinaciji. Plesno takmičenje ili plesna video igra takođe može biti odlična prilika za zabavu sa prijateljima i rođacima.

Pritisnite pauzu

Pritisnite pauzu tokom gledanja serija, ustanite sa kauča i prošetajte kućom. Uradite neke vežbe istezanja za ruke, noge, struk i leđa.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group