Zašto su tange fatalne po zdravlje?

Možda su čudotvorne kada je skrivanje linija na pripijenoj odeći u pitanju, ali tange su realna opasnost po vaše zdravlje- često žuljaju, ne "legnu" tamo gde treba, a i higijenski njihovo nošenje nije opravdano.

Tanga model veša nije nužno loš izbor, tvrdi dr Džil Rabin, profesor ginekologije i ženskog zdravlja sa Univerziteta "Albert Ajnštajn".

- Sve zavisi od vaše sklonosti ka infekcijama. Zdravom organizmu ništa ne smeta, ali ako imate predispozicije ka urinarnim i ginekološkim problemima onda izbegavajte tanga gaćice- kaže dr Rabin.

Takođe, važno je i koji model i od kog materijala izaberete. Seksi veš je najčešće napravljen od lošeg kvaliteta tekstila, koji ne "diše". Važno je gaćice budu kompletno od pamuka: ako su samo deo među nogama od pamuka, a ostali delovi od sintetike oni će "zagušiti" veš, praviće se vlaga i idealna sredina za razne infekcije.

Vulva je bez obzira šta mislite o tome izložena uticaju onoga šta nosite na sebi i zato birajte pažljivo veš.

Uz sve ove mane, ključna je ta što traka koja razdvaja zadnjicu veoma lako prenosi bakterije s jednog mesta na drugo.

- Ako imate u malim količinama Ešerihiju koli u crevima trag će sigurno ostati na zadnjem delu veša i lako preći i napred, jer se materijal stalno pomera. Tako bakterija može iz creva da pređe u vaginu - objašnjava dr Rabin.

Na ovaj način upadate u "začarani krug tangi" i lečenje može biti dugotrajno.

Takođe česte su iritacije zbog tankih traka koje spajaju delove gaćica, a dr Rabin upozorava da ako imate problema sa hemoroidima svakako nosite ili slip ili ženske bokserice, jer će vam tange sigurno pogoršati zdravstveno stanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group