Spavanje u grudnjaku: Dobro ili loše po zdravlje i izgled grudi?

Ako spavate u brushalteru ne znači da će vam grudi biti lepše oblikovane i čvršće, ali ne znači ni da ćete dobiti rak dojke

Neke žene nose grudnjak samo zato da im se bradavice ne bi ocrtavale i čim dođu kući skidaju ga i imaju osećaj kao da su se oslobodile zatvorskih okova.

Sa druge strane, određeni broj žena stalno nosi brushalter, čak i dok spavaju.

Možda ste čuli za priče da se od spavanja sa grudnjakom dobija rak dojke ili da će se grudi opustiti. Istina je sledeća: ne postoji dokaz koji bi ukazao na negativne posledice po zdravlje ukoliko praktikujete spavanje u grudnjaku - piše Hafington post.

"Nema dokaza da spavanje u brushalteru utiče na zdralje, ni pozitivno ni negativno" - kaže doktorka Amber Gat, a nedavnom studijom nije pronađena veza između rizika za oboljevanje od raka i nošenja grudnjaka.

"Rizik je bio veoma sličan, bez obzira na to koliko su sati dnevno žene nosile grudnjak, kao ni da li su imali žicu, puš ap umetke ili od kada su počele da nose brushalter prvi put"  - rekao je naučnik uključen u studiju, Lu Čen.

Sa druge strane, ne postoje ni prednosti nošenja grudnjaka dok spavate - čak vam ni grudi neće biti čvrste i oblikovane zbog toga. Promene na grudima poput opuštanja dešavaju se samo zbog starenja, gravitacije, trudnoće i dojenja, ne zbog učestalosti nošenja brushaltera.

Najveći broj žena koje nose grudnjak u toku spavanja obično su one sa velikim grudima, a to rade zbog dodatne potpore.

Ukoliko izaberete da spavate u brushalteru, najbolje bi bilo da se odlučite za mekani materijal i bez žice. Ne pomišljajte na previše uske grudnjake ili one koji vam se usecaju u kožu, jer previše uski brushalteri mogu uzrokovati iritaciju dojki, što može izazvati probleme sa spavanjem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group