Napravite brz desert kojim ćete impresionirati goste

Nemate puno vremena, a želite nešto slatko za sebe ili goste? Ovo je pravi recept za vas.

Ne samo što se brzo pravi, fenomenalnog je ukusa, a još i izgleda fantastično. Uzmite dvanaest dubokih čaša i kreirajte ovu ukusnu poslasticu bez mnogo muke!

Za dvanaest porcija potrebno vam je:
 

- Dvanaest dubokih čaša

- Pleh mekanih kolačića od čokolade po izboru

- Puding od čokolade

- Kesica šlaga ili jedna šolja, ako koristite svoj recept

Dok pravite puding, u odvojenoj posudi umutite šlag. Kada završite, sjedinite puding sa kremom i mešajte dok se potpuno ne sjedine. Postupak će biti lakši ako posudu u kojoj pravite šlag odložite na 15 minuta u frižider pre nego što počnete sa pravljenjem. Čokoladne kolačiće napravite po svom omiljenom receptu, samo gledajte da budu mekani.

Uzmite duboke čaše, pa ređajte sloj čokoladnih kolačića, pa sloj puding-krema i tako do vrha. Na samom vrhu pospite malo čokoladnih mrvica ili, ako ima mesta, završite još jednim slojem kolačića. Odložite u frižider dok ne dođe vreme da poslužite goste.

Inače, ovaj dezert možete da napravite i nekoliko dana ranije, samo gledajte da čaše prekrijete folijom kako ne bi pokupile miris ili ukus nečeg drugog u frižideru. Uživajte u ukusnoj, a lakoj poslastici!

E.G.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group