Kako pripremiti mačku za dugo putovanje?

Putovanje sa mačkom može izgledati kao komplikovan zadatak.

Međutim, uz adekvatnu pripremu, ono može da bude i vama i njoj prijatno iskustvo. Najvažnije od svega je da se pobrinete da sve potrebe vaše mačke budu podmirene pre nego što krenete sa njom na dug put. U redovima koji slede donosimo vam savete koji vam u ovoj misiji mogu koristiti:

Nabavite odgovarajući transporter za mačku – Od ključne je važnosti da transporter za mačku bude dovoljno velik da ona u njemu može da sedi, leži i stoji po želji. Nije preporučljivo da on bude ni skučen, ali ni prevelik jer bi mačka u njemu mogla kliziti s jedne na drugu stranu. Pre polaska na put, uverite se da je transporter savršeno čist i da je u njemu meko jastuče ili ćebence na kom će mačka spavati.

Odvedite mačku kod veterinara pre puta – Zaista je preporučljivo da pre dugog putovanja vašu mačku pregleda veterinar. Morate biti sigurni da je ona sposobna da izdrži planirano putovanje, kao i da je primila sve neophodne vakcine.

Ukoliko već nema mikročip, važno je da joj ga stavite – Veterinari savetuju da svaka mačka ima mikročip, ako se vlasnik odlučuje da sa njom pođe na putovanje, jer se lako može dogoditi da odluta ili se izgubi u nepoznatoj sredini.

Pripremite automobil za svoju mačku – Važno je da u vašem automobilu mačiji transporter ima svoje sigurno mesto, na kom će se mačka osećati prijatno. Mačke nisu naročit ljubitelj nereda, što je važno da izbegavate tokom pakovanja stvari. Takođe, prenatrpane varijante automobila nisu dobro rešenje, jer nećete lako moći da dođete do transportera sa mačkom kada budete pravili pauze tokom puta.

Obavezno pravite pauze – Ako je put koji planirate zaista dug, trebalo bi da tokom njega pravite češće pauze i nudite svojoj ljubimici mogućnost da obavi nuždu držeći je na povocu, kao i da konzumira vodu i hranu. Poneka poslastica takođe neće škoditi.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group