Zanimljivosti vezane za dojenje koje možda niste znali

Dojenje je neplanski postalo vrlo aktuelna tema.

Pre svega "problem" je u tome što današnje žene imaju izbor, ili se na to bar tako gleda, ako ne mogu ili ne žele da doje bebu, mogu koristiti adaptirano mleko. Sve one koje se odlučuju za dojenje pretpostavljaju da je to nešto što bi trebalo prirodno da započne kada se beba rodi i da ide svojim tokom, bez većih poteškoća. Jer na kraju krajeva i nas su majke dojile, i naše bake su dojile njih i sve tako vekovima unazad. Ali nažalost ispostavlja se u većini slučajeva da je to poprilično bolno iskustvo, koje zahteva podršku sa svih strana jer u suprotnom majke odustaju u prvih par meseci i prelaze na adaptirano mleko.

Podizanje svesti o važnost dojenja i edukacija mladih majki o tome kako i na koji način da se nose sa izazovima koji dolaze kada se prvi put susretnu sa ovim činom, su veoma važne stvari jer je dojenje neprocenjivo bitno za rast i razvoj beba. Iz tog razloga u redovima koji slede donosimo vam zanimljive činjenice o dojenju koje možda niste znali a koje vas mogu inspirisati da budete – borac za dojenje, bilo da ste majka koja čeka bebu, ili imate mogućnost da jednoj takvoj pomognete korisnim savetima.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group