Zanimljivosti o deci koje do sada niste znali

Deca su ukras sveta! Smeju se, plaču, igraju... Deca vole da postavljaju mnogo pitanja. Jednom rečju - deca su sreća. 

Ali, hajde da pogledamo neke interesantne činjenice o deci, o njihovom načinu života u različitim zemljama:

- Prvih šest meseci posle rođenja, dete može gutati i disati u isto vreme. Odrasla osoba to ne može da uradi ni pod silom.

- Težina glave kod novorođenčeta je četvrtina njegove ukupne težine.

- Oči su od rođenja do kraja života iste veličine, što se ne može reći i za druge organe koji rastu i razvijaju se zajedno sa vašim detetom.

- Švedska je zabranila da se u reklamama pojavljuju deca mlađa od 12 godina, jer to može negativno uticati na njihovu psihu.

- Prema statističkim podacima, većina beba se rodi u utorak.

- Reči "mama" i "tata" približno su ista na svim jezicima sveta, bebe ih čuju kao zvukove i najlakše ih ponavljaju.

- Postoji praznik uplakane dece u Japanu. Ideja je da se okupe deca, i da što je brže moguće - počnu da plaču. Ko je bio prvi u plakanju - on je pobedio.

- Kada je Pablo Pikaso rođen, svi su mislili da je mrtav, ali ujak je bebi Pablu dunuo duvanski dim u lice i on se zakašljao.

- U Kini je donet zakon da svaka porodica treba da ima samo jedno dete, a skoro svi žele da to bude muško dete. Ukoliko bi se na ultrazvuku videlo da je devojčica, žene bi prekidale trudnoću.

-  Najčešće krvnu grupu dete nasleđuje od roditelja.

- U Koreji, starost ne počinje da teče od dana rođenja, već od momenta začeća, dakle, prema dokumentima, ljudi su 9 meseci stariji od svojih vršnjaka iz drugih zemalja.

- Najčešći slučajevi rođenih blizanaca zabeleženo je u Nigeriji. Na svakom jedanaestom porođaju, postoji jedan slučaj blizanaca, dok se u Japanu blizanci rađaju jedom u 250 porođaja.

- Najstarija žena koja je rodila dete imala je 69 godina.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group