Porodica - Deca

Zanimljivi novogodišnji projekti za najmlađe

Sa praznicima iza ćoška, već je moguće čuti zvončiće i čuveno Ho-Ho-Ho.

Deca su ta koja se najviše raduju praznicima, pre svega zbog poklona koji će ih dočekati ispod jelke, ali i zbog vremena koje provode sa vama. Možda ste vaš dom već ukrasili u božićnom i novogodišnjem duhu, a možda ste odlučili da čitav decembar posvetite tome, dajući svojim mališanima priliku da se ujedno i zabave. O čemu je reč? Obzirom da deca u hladnim zimskim mesecima manje vremena provode napolju, kako biste ih odvojili od crtaća i video-igrica, ponudite im zanimljive projekte kojima mogu da se bave iz dana u dan.

U pitanju su novogodišnji projekti, koji će okupirati maštu vaših malih radoznalaca. Toliko toga je moguće napraviti od samo jednog komada papira i nekoliko bojica. Svakog dana svom mališanu možete da predložite neki novi projekat, u zavisnosti od njegovog uzrasta i činjenice koliko ste vi spremni da mu pomognete sa njim. Možete praviti toliko toga – od ukrasa za jelku, preko venčića za vrata i prozore, girlandi, pahulja, likova Deda Mraza, Sneška Belića, irvasa, pa sve do anđela.

Možete iskoristiti široku paletu materijala koju imate u svom domu kako bi izradili oblik jelke, božićne kugle, saonica, poklona i sl. Ako je dete suvuše malo da bi samo koristilo makaze, vi mu prethodno isecite oblike i pokažite primer onog što treba da napravi. Kolaž papir je takođe vrlo zanimljiva opcija, jer vam daje mnoštvo mogućnosti. Trake, vrpce, pom pom kuglice, perlice, šljokice, lišće, šišarke, pa čak i novogodišnje lizalice mogu da postanu deo vaših novogodišnjih projekata za decu.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte kakve vam zanimacije za decu donosimo ovog decembra.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group