Učinkoviti kućni lekovi za osip kod beba

Zamislite da vas neko prisiljava da budete u vlažnoj odeći nekoliko sati dnevno?

I od same pomisli na takvu situaciju bude vam nelagodno zar ne. Upravo tako je vašoj bebi, u pelenama. Iako zvuče kao revolucionarno otkriće nakon pamučnih pelena, nepopusne pelene koje bebe nose na sebi od dana svog rođenja do najčešće druge godine, dovode do pojave osipa kog se nije lako osloboditi. Čak i ako ste vrlo ažurni po pitanju menjanja bebinih pelena, činjenica da vazduh u njenoj intimnoj regiji ne može od pelena dobro da cirkuliše, je razlog što se osip javlja i dugo zadržava. Njemu prija vlažna i topla sredina, a ako ste isprobali sve raspoložive kreme na tržištu, vreme je da posegnete za kućnim lekovima.

ŠTA JE OSIP IZAZVAN PELENAMA?

Osip izazvan nošenjem pelena je termin koji se koristi za opisivanje iritacije koja se na bebinom telu javlja u oblasti koja je prekrivena pelenama. Takođe vrlo često ćete čuti i za izraz pelenski dermatitis, što predstavlja najčešću vrstu kontaktnog dermatitisa. Osip od pelena se ispoljava u vidu crvenila, malih plikova, sitnih bubuljica ili isperutane kože kod beba. Iako vam vaša beba to ne može reći ovi osipi su poprilično iritantni i bolni, zbog čega im je potrebno posvetiti pažnju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group