Toksični oblici roditeljskog ponašanja koji mogu uništiti samopouzdanje deteta

Roditeljstvo predstavlja niz obrtaja.

Bilo da imate jedno dete ili petoro, zlatno je pravilo da svako posmatrate kao jedinstveno, jer ona takva jesu. Deca su neponovljiva i svakom je od njih potreban poseban pristup. Samim tim, umesto da pravite veliku grešku i poredite svoje dete bilo sa njegovom braćom i sestrama ili sa decom sa kojom se druži, trebalo bi da prihvatite njegovu originalnost.

Poznavanje razloga zbog kojih roditelji prave ova poređenja je od suštinskog značaja za razumevanje kako bi se mogle primeniti svesne preventivne mere. Čini se da se ovakve stvari “ušunjaju” u porodicu usred gomile veša, tanjira za doručak zamrljanih hranom i izrade domaćih zadataka. Međutim, naš um je konstruisan tako da konstantno pravi razna poređenja. On to radi kako bi sortirao i rešavao probleme, ali u pogledu dece ovu bi taktiku trebalo izbegavati. U našoj galeriji vam donosimo još toksičnih oblika ponašanja roditelja koji uništavaju samopouzdanje deteta.

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group