Roditelji preporučuju - odaberite NAJBOLJE za svoje dete

Nova školska godina, koju smo svi nestrpljivo iščekivali, nedavno je počela. Pored vesele graje u školskim dvorištima, osmeha i novih prijateljstava, roditeljima je donela i bezbroj dilema i nedoumica.

Pored toga što roditelji žele da ispune želje svoje dece i upišu ih na neke od vannastavnih aktivnosti, koje će pohađati tokom cele godine, oni su vrlo često u problemu. U mislima roditelja je bezbroj pitanja: koju aktivnost odabrati, da li je škola jezika, glume, sporta ili plesa koju su odabrali dovoljno dobra, da li će njihovo dete zaista nešto naučiti, koliko su predavači posvećeni i mnoga druga.

Kako bismo pomogli roditeljima u ovom, sasvim sigurno, stresnom periodu, istraživali smo, pitali roditelje za mišljenja, ali i preporuke. U nastavku sa vama delimo više detalja o jednoj školi stranih jezika, mentalne aritmetike, NLP-a i fudbala, koje su po mišljenju većine roditelja ispitanika, pravi izbor za decu.

Jezički centar EQUILIBRIO KIDS – engleski i nemački za decu od 3 do 14 godina

EQUILIBRIO KIDS organizuje kurseve engleskog i nemačkog jezika za decu od 3 do 14 godina na 5 lokacija u Beogradu. Roditeljima najviše poverenja uliva to što EQUILIBRIO Obrazovni sistem postoji već više od 20 godina, a kako navode i mnogi od njih bili su nekada polaznici ovog Centra.

Roditeljima se dopada to što predškolci uče kroz igru, jezičke i kreativne radionice, glumu i đuskanje. Kažu da je škola lepo uređena, da je atmosfera vesela, a na časovima se koriste moderne edukativne igračke, tako da deca pored usvajanja stranog jezika, vežbaju i finu motoriku, pažnju i koncentraciju. Roditelji kažu da im besplatni demo časovi veoma znače, kako bi bili sigurni u odluku koju donose. Deca od 7 do 10 godina, iako već počinju sa pisanjem i domaćim zadacima i dalje jezik usvajaju na kreativan način kroz pažljivo birane jezičke radionice i edukativne društvene igre.

Stariji osnovci pripadaju sektoru EQUILIBRIO JUNIOR koji je potpuno posvećen i prilagođen osnovcima od 11 do 14 godina. Njihovu pažnju je najteže dobiti, zato je program posebno osmišljen i obogaćen edukativnim radionicama. Ono što roditelji ističu kao najvažnije kada su u pitanju deca pubertetskog uzrasta koju je teško zainteresovati, je to što zaista razviju ljubav prema stranom jeziku, dodatno su motivisani, a kao krajnji rezultat je i najviša ocena iz stranog jezika u osnovnoj školi, što ranije nije bio slučaj.

Škola mentalne aritmetike BRAIN-O-BRAIN

Kada je u pitanju mentalna aritmetika, prvi izbor roditelja sa kojima smo razgovarali bila je skola Bran-O-Brain, koja je namenjena deci od 4 do 14 godina.

Glavni benefiti pohađanja ovog programa, prema mišljenju većine roditelja, su bolji fokus i pažnja deteta i bolja koncentracija prilikom obavljanja svih aktivnosti. Kod školaraca je primećena bolja koncentracija, logičko razmišljanje  i razvijen osećaj odgovornosti, a roditelji naročito ističu da škola mentalne aritmetike pruža najbolju moguću pripremu za polazak deteta u prvi razred.

Mind up - NLP za decu

NLP ili neuro-lingvističko programiranje je sve popularnije među svim generacijama, zato što nas uči da se samomotivišemo, postižemo svoje ciljeve i dostignemo najbolju verziju sebe. Zato roditelji ističu važnost jednog ovakvog programa, koji je sada dostupan i za decu pod nazivom Mind up.

Mind up namenjen je deci starijoj od 12 godina i pomaže im da bolje upoznaju sebe i prihavte različitosti, da poboljšaju komunikaciju sa ljudima iz svoje okoline i podignu nivo svog samopouzdanja.

Kako roditelji žele da im deca budu uspešna i zadovoljna, da umeju da postave sebi cilje i budu istrajni na putu ka njihovom ostvarenju, Mind up im u tome mnogo može pomoći. Zato većina roditelja sa kojima smo razgovarali Mind up svrstava u top 3 aktivnosti koje predlažu za decu stariju od 12 godina.

ATACANTE – škola fudbala

Tokom našeg istraživanja, svi roditelji složili su se oko jednog, a to je da sport nikako ne treba zanemariti, naročito ne deca u periodu razvoja. Iako je dobro poznato da je san svakog dečaka da zameni Ronalda, saznajemo i da se sve veći broj devojčica opredeljuje za fudbal.

Po preporuci roditelja, danas izdvajamo internacionalni fudbalski klub ATACANTE. Pored neophodne fizičke aktivnosti koja je veoma važna za zdravlje deteta, na treninzima deca uče da budu deo tima, da razvijaju timski ali i zdrav takmičarski duh. Kroz fudbal deca uče da ne budu sebična, da je svaki postignut gol i svaka pobeđena utakmica uspeh, ali i da je svaki promašaj ili izgubljena utakmica još jedna lekcija koja će im pomoći da uvide na čemu treba dodatno raditi.

Nadamo se da smo na ovaj način pomogli svima vama u donošenju odluke, ili da bar suzite izbor. Uspeli smo da izdvojimo nekoliko aktivnosti kojima roditelji pridaju najveći značaj i za koje smatraju da će doprineti što boljem razvoju dece, njihovih sposobnosti i veština.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group