Principi dobrog roditeljstva

Roditeljstvo se odnosi na način na koji roditelji podržavaju fizički, emocionalni, intelektualni i društveni razvoj deteta.

Kao roditelj trebalo bi da svojoj deci pomognete da uspešno upravljaju svojim emocijama, kao i da razviju dobar odnos sa ljudima u svojoj okolini. Osim toga roditelji bi trebalo da deci obezbede uslove za normalan život, kao i svu moguću podršku, ljubav i toplinu.

Međutim, prema jednom istraživanju otkriveno je da se predstava o tome šta roditeljstvo znači i koji uslovi za podizanje dece su najbolji razlikuju od osobe do osobe. Takođe, definicija i pristupi vaspitanju dece su evoluirali u poslednjih par decenija. Međutim, 3 su glavna cilja roditeljstva širom sveta – obezbeđenje zdravlja i sigurnosti deteta, priprema za život odrasle osobe i prenošenje kulturnih vrednosti. A ako vas zanima kako biti dobar roditelj, zavirite u našu galeriju i otkrijte najvažnije principe roditeljstva.

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group