Porodica - Deca

Kreativni jesenji dečiji projekti

Sa svakim novim danom, zima je sve osetnija u vazduhu.

Samim tim deca sve manje vremena provode napolju, a kako im vreme kod kuće ne bi bilo monotono, potrebno ih je nečim zabaviti. Jesen je zapravo fantastično godišnje doba jer vam daje pregršt materijala za smišljanje zanimljivih dečijih projekata. Svuda unaokolo zlatno, narandžasto, crveno i bordo lišče čeka da postane deo kreativnih dečijih radionica.

Takođe mnoštvo jesenjih plodova od šišarki, žireva, kestenja, pa sve do bundeva daje vam priliku da zaokupirate dečiju maštu. Osim toga semenke suncokreta, kukuruza, bundeve, kao i suve grančice, slama i jesenje cveće mogu da vam posluže za izradu šarenolike palete jedinstvenih jesenjih dekoracija. Mogućnosti su neverovatne – od izrade lampiona i fenjera, preko živopisnih girlandi, pa sve do zvončića za vrata i prozore.

Jesen takođe može da bude i vaša inspiracija za stvaranje fantastičnih umetničkih dela od jednostavnog komada kartona i malo boje. Najrazličitija strašila mogu da nastanu od detalja koje možete pronaći u svom okruženju, a koja će deca uživati da izrađuju. Osim igre, ove aktivnosti deci služe i kao dobar način da nauče koje voće i povrće nam jesen donosi; koje su boje jesenjeg lišća; za šta sve može da se iskoristi bundeva.

Putem ovih projekata dajete svojim mališanima priliku da izraze svoju kreativnost i ispune svoje vreme kod kuće zanimljivim aktivnostima. Dečija mašta je bezgranična, ali ju je uvek potrebno malo podsticati. Zavirite u našu galeriju i pronađite neki interesantan projekat u koji se već danas mogu upustiti vaši klinci i klinceze.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group